HALLE - Stad heeft de Ideeën gevonden

HALLE - Stad heeft de Ideeën gevonden

Idee_zoekt_stad

458 ideeën, dat is het resultat van de Halse actie Idee zkt Stad van de stad Halle. Bedoeling  ervan is "de inwoners te betrekken bij de opmaak van de meerjarenplanning en het beleid democratischer maken." Van de 458 suggesties werden er 8 op een lijstje geplaatst en daaruit kunnen de Hallenaren er  4 kiezen die op korte termijn ook effectief gerealiseerd worden.
 

Dit zijn de genomineerde ideeën per categorie:

 Voor een (be)leefbaard Halle

Zomerse openluchtcinema: de hele zomer lang organiseert de stad op een fijne locatie een filmvoorstelling in open lucht.

Spelavonden: de stad organiseert voor alle geïnteresseerden regelmatig een groot spel vol uitdagingen. Op die manier kunnen mensen even hun hoofd leeg maken, nieuwe vrienden maken en zich samen amuseren.

 Voor een Halle vol natuurschoon

Waterspeeltuin: Halle telt vandaag al meer dan 30 speeltuinen, maar nog geen waterspeeltuin. Dit zou een absolute topper zijn tijdens de warme zomermaanden.

Wedstrijd ‘meest fleurige straat’: De stad daagt alle inwoners uit om van hun straat de meest fleurige straat te maken. Veel fleurige straten vormen samen immers één fleurige stad. De winnaar van de wedstrijd krijgt een mooie beloning.

 Voor een Halle in dialoog

Inwonersdrink: De stad organiseert een grote inwonersdrink, waar de mogelijkheid bestaat om met elkaar en het stadsbestuur in gesprek te gaan. Kortom: een laagdrempelig en gezellig samenzijn, waar iedereen welkom is.

Ideeënsessies voor iedereen: Alle inwoners uit jouw buurt, wijk of deelgemeente komen samen, wisselen ideeën uit, debatteren over de plannen die zij belangrijk vinden. Samen maken ze een gedragen keuze. De stad neemt de organisatie van deze sessies voor haar rekening en wisselt daarbij regelmatig van locatie.

 Voor een Halle met een hart voor jou

Rap op stap-kantoor: Iedereen heeft het recht op vakantie. Daarom baat de stad samen met een aantal vrijwilligers een Rap op Stap-kantoor uit waar mensen met een beperkt budget toch een vakantie, een dagactiviteit, een sport- en cultuuractiviteit kunnen boeken. Dit is mogelijk dankzij het netwerk ‘Iedereen verdient Vakantie’, dat zo’n 2000 sociale en toeristisch partners telt. 

Ruilwinkel voor baby- en kinderkleding: Baby’s en kinderen zijn hun kleding zo snel ontgroeid. We geven deze een tweede leven in een ruilwinkel voor baby- en kinderkleding. Dat is goed voor het milieu, voor gezinnen met een beperkter budget of voor gezinnen die een bewuste keuze willen maken om niet alles nieuw te kopen.

 Hoe kan je stemmen?

Op de stadsapp vind je de ideeënpoll. Er is tijd tot 31 augustus om binnen elke categorie te stemmen op jouw favoriete idee! Je kan in totaal dus voor 4 ideeën stemmen

 

Welke ideeën hebben de shortlist niet gehaald?

  • Ideeën die reeds vermeld staan in de meerjarenplanning.

Die ideeën worden sowieso op korte en middellange termijn gerealiseerd. We wilden dus echt voorstellen selecteren die nog niet op het verlanglijstje van de stad stonden.

  • Ideeën waarvoor we een beroep moeten doen op derden of hun goedkeuring nodig hebben.

We willen de ideeën op korte termijn kunnen realiseren. Wanneer je meerdere partners bij de realisatie van een project moet betrekken, vergt dit ook meer voorbereidingstijd en kan de realisatietermijn al snel uitlopen.

  • Ideeën die niet haalbaar of niet betaalbaar zijn.

Het budget voor ‘idee ZKT stad’ is helaas niet grenzeloos. Ook het prijskaartje werd in rekening gebracht bij het maken van de shortlist.

 Wat met alle andere ideeën?

Het gros van alle suggesties was eigenlijk bruikbaar! Want aan de hand van jullie ideeën hebben we een goed beeld gekregen van jullie wensen en wat jullie belangrijk vinden voor Halle. Dat overzicht zal het stadsbestuur zeker inspireren bij de opmaak van onze meerjarenplanning. Een goed beleid komt uiteraard tegemoet aan de noden en de verlangens van de Hallenaren.

 Ook de volgende jaren gaan we deze ideeëntrommel regelmatig openmaken. Dus mogelijk wordt jouw idee alsnog op een later tijdstip opgevist en gerealiseerd.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 15 mei 2020

archief