HALLE - Project Villalaan zorgt voor beroering

HALLE - Project Villalaan zorgt voor beroering

Img_0312
 

N-VA Halle steunt de buurtbewoners van de Villalaan in hun protest tegen de sloop van een art-decovilla op de hoek van de Villalaan. De  buurt  maakte zich de afgelopen tijd op  sociale media bijzonder ongerust over de plannen om er een aantal appartementen voor in de plaats te bouwen. De aanvraag voor de vergunning is bij de stad wel correct ingediend en het  openbaar onderzoek  loopt volop.

Toch blijken alle oppositiepartijen koele minnaars van dit project. De villa zou gesloopt worden om plaats te maken voor een appartementsgebouw met meer dan 20 appartementen. Ook de bomen en de omliggende tuin moeten wijken, enkel de poort blijft staan.

 ‘Het is het zoveelste mooie gebouw in Halle dat dreigt te verdwijnen door de ongebreidelde bouwwoede’ zeggen N-VA gemeenteraadsleden Rogier Lindemans en Sven Pletincx.  ‘We steunen de buurt in hun verzet tegen de plannen.  Er dreigt niet alleen een mooie art-decovilla te verdwijnen, maar ook de ruime tuin errond moet wijken voor beton.  Dat enkel de mooie ingangspoort behouden blijft, is haast lachwekkend. En dit alles enkel voor het zoveelste banale grote appartementsgebouw in onze stad. We roepen daarom het stadsbestuur dan ook op om de plannen niet goed te keuren. ‘

 Rogier Lindemans vindt dat er in Halle nood is aan een stedenbouwkundige visie om waardevolle gebouwen die niet geklasseerd zijn, beter te beschermen tegen afbraak. Hij zal dit ter sprake brengen op de eerstvolgende gemeenteraad.

 Naast het verdwijnen van een waardevol gebouw, vreest de N-VA ook dat de mobiliteitsproblemen en de parkeerdruk in de Sint-Rochus-wijk nog zullen toenemen.

 In buurgemeente Beersel werd onlangs beslist om niet meer ongebreideld te laten bijbouwen. Zo wil men het inwonersaantal onder controle houden en het karakter van de gemeente vrijwaren. Voor de N-VA is het tijd dat Halle vastlegt waar de grens ligt: waar wil men met deze stad naartoe? Hoeveel extra inwoners kan deze stad nog dragen?

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jul 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 11 dec 2019
Roger Swalens | 10 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 10 dec 2019
Devogeleer Emile | 07 dec 2019

archief