Drasop-brug HALLE heeft een Open’ Comité

Drasop-brug HALLE heeft een Open’ Comité

1img_0296
De brug is afgesloten. Foto © Roger Swalens
 

Begin augustus 2018, bijna net een jaar geleden, raakte de Drasop-brug over de Brusselse Ring zwaar beschadigd door de crash en brand van een vrachtwagen tegen één van zijn middenpijlers op de autosnelweg.

 Sindsdien is de wijk op het grondgebied van Buizingen en Dworp die boven de brug ligt afgesloten van het centrum van Buizingen en dus ook van het centrum van Halle.

 

De bewoners van deze wijk, waar straten zoals Krabos, Kesterbeekbos, Berkenlaan, Drasop, Plattesteen, Kleinheide, ’s Hertogenbos, Kapittel, Warande, Arenbergstraat, Hazenberg,… dienen sindsdien met hun auto rond te rijden via Dworp of Essenbeek om hun lokale bestemming in Buizingen of Halle te bereiken.

Omgekeerd dienen de bewoners van de Nachtegaalstraat, Groenstraat maar ook Dorekensveld en Kluisbos om er een paar te noemen langs de andere zijde van de brug eenzelfde omweg via Dworp of Essenbeek te nemen.

 

Het is nooit de bedoeling geweest van politici noch lokale bewoners dat de Drasop-brug voor autoverkeer werd afgesloten. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft trouwens een plan klaar om de brug te vernieuwen en opnieuw toegankelijk te maken voor autoverkeer.

 

Het stadsbestuur opteert niettemin om de Drasop-brug alleen voor voetgangers en fietsers voor te behouden.

 

Uit zowat alle gesprekken tussen buurtbewoners gedurende het voorbije jaar, konden we opmaken dat iedereen gewonnen was voor het opnieuw voor autoverkeer openstellen van de Drasop-brug.

 

Vandaar dat een aantal van deze buurtbewoners vorige week besloten heeft om de handen in elkaar te slaan en  het  ‘Drasop-brug’ Open Comitéop te richten.

 

Inmiddels werden zowat 500 strooibriefjes verdeeld in de onmiddellijke omgeving, langs beide zijden van de Drasop-brug.

 

De reacties zijn talrijk en unaniem gunstig. Graag houden we u binnen de week op de hoogte van de komende activiteiten en realisaties van dit Comité.

 

Iedereen, zowel pers als inwoners, kunnen met het Comité contact opnemen via dit 
e-mailadres : drasopbrugopen@gmail.com

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jul 2019
Marc Sluys
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 13 dec 2019
Roger Swalens | 11 dec 2019
Roger Swalens | 10 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 10 dec 2019

archief