HALLE - speelpleinwerking halfweg de zomervakantie

HALLE - speelpleinwerking halfweg de zomervakantie

Sh2_1282_02__large_
 
Dsc_9498_01_01__large_
 
Dsc_9529_01_01__large_
 
Halle_monitoren_19
Dag van de monitoren. Foto © Marc Sluys
 

De speelpleinzomer in de stad Halle draait intussen bijna een maand op volle toeren. Halfweg de zomervakantie kunnen we zeggen dat de eerste maand van het speelplein Joepie al een succes was. Schepen van jeugd Dieuwertje Poté vertelt: "We hebben de eerste weken gemiddeld 180 kinderen per dag mogen ontvangen. En we hebben onze maximale capaciteit van 185 kinderen ook verschillende keren bereikt. We blijven daarnaast ook stevig groeien in onze inclusieve speelpleinwerking. Dit is de werking voor kinderen met een beperking, zodat zij ook op het speelplein terecht kunnen. Dit jaar hebben wij 10 kindjes die zich hiervoor inschreven hebben. Voor een aantal van hen voorzien we een aparte animator als extra begeleider."

En er is dit jaar iets nieuws op Speelplein Joepie. Schepen Poté legt uit: "Ons speelplein is vorig jaar ingestapt in een tienerproject, samen met een aantal externe partners. We zetten deze zomer dus meer in op tieners, omdat we merkten dat we die groep vaak onvoldoende bereiken en zij ook naar een tof aanbod snakken. Dit resulteert bijvoorbeeld in gezamenlijke activiteiten met onze SWAP werking, meer inspraak voor tieners over wat ze graag op het speelplein willen doen en voor deze zomer de mogelijkheid om tot 13 jaar naar het speelplein te komen - normaal is de leeftijdsgrens 12 jaar. Na de zomer wordt dit pilootproject geëvalueerd."

Ook de mobiele speelpleinwerking draait intussen op volle toeren. Schepen Poté licht toe: "Bij de mobiele speelpleinwerking begeven twee animatoren zich naar een speelstraat en spelen ze de hele namiddag spelletjes met de kinderen uit de straat. Het is de bedoeling om kinderen een aanzet te geven om samen buiten te spelen en hen spelletjes aan te leren."

Op 24 juli ging de eerste mobiele speelpleinwerking door. Als eerste was de Victor Mertensstraat in Buizingen aan de beurt. Er volgen later deze zomer nog 4 speelstraten. De mobiele speelpleinwerking is gratis. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jul 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile - Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 13 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 11 dec 2019
Roger Swalens | 10 dec 2019
Roger Swalens | 10 dec 2019

archief