HALLE - 600 meningen over toekomst Paterskerk

HALLE - 600 meningen over toekomst Paterskerk

Pattersk

Bijna 600 inwoners hebben deelgenomen aan de enquête over de toekomstvisie van de Paterskerk. Het architectenteam buigt zich momenteel over de resultaten en zal op basis daarvan een ontwerpplan uitwerken.

 In 2011 verlieten de minderbroeders conventuelen, na 170 jaar aanwezigheid, het klooster en de Paterskerk in de Volpestraat in Halle. Het klooster werd intussen getransformeerd tot een residentie met assistentiewoningen. Maar voor de Paterskerk, die intussen ontwijd werd, zoekt de stad nog naar de juiste bestemming. Het kerkgebouw werd de voorbije jaren al gebruikt voor diverse activiteiten: van een toneelvoorstelling, over een concert tot een indoor skatepark. Ook de befaamde streetart-kunstenaars Smeets en Locatelli brachten de voormalige kerk opnieuw tot leven met hun monumentale en kleurrijke muurschilderingen. Het zijn allemaal initiatieven die bijzonder goed gesmaakt werden. Halle wil daarom het gebouw restaureren en inrichten als een polyvalente ruimte.

 "Maar de stad wil eerst de mening kennen van de Hallenaar. Maken we van deze voormalige kerk best een recreatieruimte voor cultuur- en sporthappenings? Of geven de inwoners de voorkeur aan een plek waar je ook kan werken, vergaderen of studeren? Om het antwoord te kennen op die vragen, organiseerde de stad een enquête. We willen de inrichting van de Paterskerk immers afstemmen op jullie noden en wensen." zegt het Halse schepencollege.

 600 visies

" Zo’n kleine 600 inwoners hebben deelgenomen aan deze online bevraging. Op die manier krijgen we ongetwijfeld een mooi beeld van jullie wensen. Er zitten trouwens enkele leuke ideeën bij maar meer verklappen we nog niet. Want al deze enquêtes worden momenteel verwerkt door het architectenteam. Voorts worden er nog gesprekken georganiseerd met enkele deelnemers waarbij ze de gelegenheid krijgen om hun ideeën verder uit de doeken te doen. Vervolgens wordt er een synthese gemaakt en wordt het ontwerpplan voorgesteld aan de Hallenaren. Wellicht zal dit in de loop van het najaar gebeuren." besluit het schepencollege.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 13 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 11 dec 2019
Roger Swalens | 10 dec 2019
Roger Swalens | 10 dec 2019

archief