HALLE - Fontein Stationsplein nagekeken

HALLE - Fontein Stationsplein nagekeken

Halle-fontein
 

 

Kort nadat de fontein in de vijver voor de Halse bib weer klatert, onderzoekt de stad Halle of zij ook de fontein op het Stationsplein weer aan het werk kan krijgen.

Donderdagvoormiddag streek een uitgebreide ploeg van de stadsdiensten samen met een loodgieter neer op de fontein. “Het was de bedoeling om in het voorjaar een contract af te sluiten voor het onderhoud van de fontein. Toen de aanbesteding werd uitgeschreven nam de ambtenaar, die het dossier beheert, ontslag. Daardoor bleef het dossier gewoon liggen. De dienst Openbaar Domein nam nu het initiatief om terplaatse samen met een loodgieter te onderzoeken wat er scheelt en of we de fontein misschien zelf kunnen aan het werk krijgen. Het resultaat van dat onderzoek is nog niet gekend”, zegt burgemeester Mark Snoeck.

 

Raadslid Sven Pletincx had reeds in mei 2017 op de gemeenteraad  aangedrongen op herstel en een goede werking van de fontein.  Veel inwoners reageerden al enthousiast op  sociale media over de indienstneming van de fontein aan de Bib en ook het herstel van de Stationspleinfontein is een wens van talloze Hallenaren.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jul 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 13 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 11 dec 2019
Roger Swalens | 10 dec 2019
Roger Swalens | 10 dec 2019

archief