Spectakulo organiseert 20ste cultureel festival in BUIZINGEN

Spectakulo organiseert 20ste cultureel festival in BUIZINGEN

Img_3265
De organisatoren zijn er klaar voor. Ingezonden foto.
 

Naar jaarlijkse traditie, organiseert Spectakulo vzw ook dit jaar weer haar gratis cultureel festival! Deze 20ste editie is een birthday editie van jewelste! Het festival zal doorgaan op vrijdag 6 en zaterdag 7 september, in het park aan het jeugdhuis, gelegen aan het Gemeenteplein van Buizingen. 

 

We gaan volledig back to the roots dit jaar. Nadat we onze vrienden van het Pand uitzwaaiden, besloot Spectakulo terug naar de essentie van het festival op zoek te gaan. Deze vond zij in onder meer een nog nauwere samenwerking met Onda Sonora -the founding fathers-, een uitbreiding van de randactiviteiten en het heropenen van hun wereldkeuken! Zo kan je op zaterdag vanaf 12u dus terecht op wel 4 verschillende eetstanden, mede mogelijk gemaakt door Pastabar Basta en restaurant Henri. Ook Esmola staat tot uwer dienst voor heerlijke mocktails. Naar goede gewoonte ligt de dolomiet weer klaar voor een goed potje petanque. Ook het voetbaltornooi en skatetornooi zal doorgaan op het terrein. De kinderanimatie wordt uitgebreid en kinderen van alle leeftijden zullen aan hun trekken komen. 

 

Het muzikale feest begint sinds enkele jaren reeds op vrijdag. Ook dit jaar zullen er weer meerdere genres te vinden zijn van live concerten tot live dj sets op 3 verschillende podia. Vanaf 19u kan je vrijdag terecht voor een gevariëerd muzikaal aanbod. “Wij lanceren met veel trots onze affiche met zowel lokale talenten als grote Brusselse namen”, aldus voorzitster Sien Hamelryck. Zo prijkt op de affiche onder meer Jay MNG, Berry en De Rand in het hiphop genre. Voor reggae- & afrobeats kan je bij lokale talenten Kin é Bouger en Camel’s Drop of het Brusselse M’ Chuzi terecht! Voor wie van techno houdt moeten Border One en Phara niet ontbreken. 

 Op zaterdag worden founding fathers van Onda Sonora in de bloemetjes gezet. Zij stellen de line-up van een volwaardige stage op met namen zoals For The Record & Jakob. 

De toegang tot het festival blijft nog steeds volledig gratis. Dit is een van de basisprincipes waar de vzw veel belang aan hecht, ondanks de stijgende kosten. Mede dankzij de vele vrijwilligers, de inzet van de Halse jeugddienst en de sponsors kunnen ze dit dan ook waar maken. “We vinden het aanbieden van een gratis maar kwalitatief festival in de buurt zeer belangrijk, we rekenen natuurlijk wel op de guitige consumpties van onze bezoekers.”, klinkt het. 

Wie bij de eerste edities was zal ongetwijfeld meerdere knipogen naar vroeger terugvinden op het terrein.  Wat dat dan precies inhoudt, wil de organisatie nog als een verrassing houden. “Gewoon komen!”, luidt de boodschap bij voorzitster Sien Hamelryck. 
Ontdek de volledige line-up via de Facebookpagina van Spectakulo. Voor meer info kan u terecht op www.spectakulo.be. Geinterresseerd als vrijwilliger mee te draaien? Stuur een mailtje naar info@spectakulo.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 aug 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 05 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 25 jun 2020
Sam Herremans | 21 jun 2020

archief