Brouwerij Boon uit LEMBEEK behaalt goud op World Beer Awards en andere medailles

C21

Brouwerij Boon uit LEMBEEK behaalt goud op World Beer Awards en andere medailles

Oude_geuze__
Opnieuw goud voor Brouwerij Boon.
 

De Lambiekbieren van Brouwerij Boon vielen flink in de prijzen tijdens de World Beer Awards. Vorig jaar kaapte de Oude Geuze Boon VAT 108 de hoofdprijs in de categorie “Geuze” weg. Dit jaar was het de beurt aan de Oude Geuze Boon. Die werd uitgeroepen tot “Country Winner” en “World's Best Gueuze”. In dezelfde categorie behaalde de Geuze Mariage Parfait een zilveren medaille. De Oude Geuze Boon Black Label pakte het brons. De Oude Kriek Boon werd in de categorie “Kriek” eveneens beloond met een bronzen medaille.

Jos Boon, die samen met zijn broer Karel twee jaar geleden in de Lembeekse familiebrouwerij stapte, verklaarde: “Met deze award wordt onze Oude Geuze Boon ontegensprekelijk bevestigd als een Belgische klassieker van topniveau. Tegelijkertijd beschouwen wij deze prijs als een mooie erkenning van de inspanningen die wij dag in dag uit leveren.”

Karel voegde eraan toe: “Prijzen winnen op internationale bierwedstrijden is altijd zeer aangenaam. Toch blijft ons belangrijkste doel lekkere producten te maken voor de liefhebbers van traditionele bieren zoals Oude Geuze en Oude Kriek.”

Frank Boon startte in de lambiekwereld in 1975 als één van de eerste craft-bier brouwers, nog voor deze term eigenlijk bestond. Hij is een van de brouwers die de Oude Geuze wereldwijd op de kaart wist te zetten. Inmiddels staat de tweede generatie aan de roerstok.

In 2018 produceerde brouwerij Boon ruim 22.000 hectoliter. Met meer dan 2 miljoen liter lambiek beschikt ze over ‘s werelds grootste lambiekvoorraad op eikenhouten vaten.
www.boon.be

 

We wonnen trouwens deze prijzen:

  • Oude Geuze Boon - Goud als /Country Winner en  World's Best Geuze
  • Oude Geuze Mariage Parfait - Zilver
  • Oude Geuze Boon Black Label - Brons
  • Oude Kriek Boon - Brons (categorie Kriek)

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 aug 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 mrt 2024
Marc Sluys | 12 mrt 2024

archief