Op 15 augustus is het de Bikelife Duatlon Halle

C21

Op 15 augustus is het de Bikelife Duatlon Halle

Sh2_6838_01__large_
Foto Emile Devogeleer
 

 

Binnen enkele dagen is het zover! Op 15 augustus vindt de Bikelife Duatlon Halle plaats en het belooft een knaleditie te worden dankzij volgende ingrediënten: 

·       Een uitverkochte wedstrijd met Belgische toppers en vele Hallenaren die aan de startlijn verschijnen; 
·       Animatie op het Stationsplein met springkasteel voor de kleinsten en een supporterszone;
·       3 jeugdreeksen die ook toegankelijk zijn voor G -sporters. 

De Bikelife Duatlon Halle is toe aan de 24ste editie en ook dit jaar richt de organisatie zich op een breed spectrum van sporters. Met 3 jeugdreeksen (6-9 jaar, 10-13 jaar en 14-17 jaar) die ook toegankelijk zijn voor G-sporters wordt de duatlon om 15u00 op gang getrokken. Plezier in combinatie met sport staan hier centraal. 

Om 18u00 is het de beurt aan de vrouwen. Maurine Ricour, een Halse duatlete die aan een sterk seizoen bezig is met winst in duatlon Elsegem, een knappe 2de plaats op de triatlon Olympische afstand in de Lac de l’Eau d’Heure én Belgisch kampioene op de triatlon halve afstand in haar categorie, tekent present. Ook Lotte Claes, de winnares van vorig jaar en Belgisch kampioen duatlon 2019, zakt af naar Halle. 

Enkele minuten na de vrouwen gaan de mannen van start met de titelverdediger van vorig jaar : Wazo De Rouck, ook lid van de Halse 3-atlon Organisatie. Wazo is enthousiast over de wedstrijd: ““De Bikelife Duatlon Halle is een mooie wedstrijd die van groot belang is voor de duatlonsport in België. Deze duatlon biedt een zeer uitdagend fietsparcours en een unieke sfeer.”Daarnaast mag de Duatlon van Halle ook toppers zoals Seppe Odeyn, voormalig wereldkampioen Powerman (2016), Jan Petralia, Belgisch kampioen duatlon 2019, en Angelo Vandecasteele, derde op WK duatlon, aan de start verwelkomen. 

Naast deze toppers is bij de Bikelife Duatlon Halle uiteraard ook ruimte voor de recreatieve sporter en deelnemenkandanookinduo(ééniemanddiefietstenééniemanddieloopt). Intotaalgaanmeer dan 250 atleten van start waaronder een 30-tal Hallenaren. Ook nemen er 37 duo’s deel aan de wedstrijd waaronder vaders en dochters, broers, zussen, collega’s ... 

De organisatie is niet mogelijk zonder vrijwilligers en de Bikelife Duatlon Halle rekent o p meer dan 100 vrijwilligers waaronder een 70-tal seingevers die zich hebben opgegeven om de veiligheid van de sporters te verzekeren. Aan de bewoners die op het fietsparcours wonen, vragen we rekening te houden met feit dat het fietsparcours verkeersvrij moet zijn. Zij werden reeds op de hoogte gebracht via bewonersbrieven maar ook via social media. 
De loop- en fietsparcours kan je raadplegen op de website www.bikelifeduatlonhalle.be.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 aug 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 mrt 2024
Marc Sluys | 12 mrt 2024

archief