Bikelife Duatlon van Halle met opmerkelijke prestaties

Bikelife Duatlon van Halle met opmerkelijke prestaties

Halle_duatlon_
 
Photo-2019-08-16-01-34-46
 
Img-0648
 
Img-0657
 

Gisterenavond vond de Bikelife Duatlon van Halle plaats en de verwachting dat het een knaleditie zou worden, werd meer dan ruimschoots ingelost dankzij: 

· meer dan 60 jeugd-atleten en G-sporters die deelnamen aan de jeugdduatlon; 

· een vrouwenpodium dat Hals kleurde met de zussen Maurine & Margot Ricour op 

respectievelijk 1ste en 3de plaats; 

· een strijd tussen de Belgische toppers dat tot een toppodium leidde: Angelo Vandecasteele op 1, Seppe Odeyn op 2 en Jan Petralia op 3. 

De verwachtingen waren hooggespannen voor de 24ste editie van de Bikelife Duatlon van Halle: alle Belgische toppers tekenden present, de wedstrijd was uitverkocht (bijna 300 deelnemers) en enkele Hallenaren kwamen in aanmerking voor het podium. De organisatie blikt dan ook tevreden terug op deze knaleditie die wonder boven wonder ook droog is gebleven. 

Bij de vrouwen was het na het 1ste looponderdeel al snel duidelijk dat Maurine en Margot Ricour – beiden lid van de Halse 3atlon Organisatie (H3O) – de wedstrijd zouden domineren. Na een zeer sterk looponderdeel sprongen ze met slechts enkele seconden verschil op de fiets. Tijdens het fietsen diepte Maurine de kloof met de achtervolgers Margot en Lotte Claes (Belgische kampioene duatlon) verder uit, waardoor ze met een geruststellende voorsprong aan het laatste looponderdeel kon beginnen en ook de Bikelife Duatlon op haar palmares kon schrijven. Voor de 2de plaats werd nog het bijzonder spannend, maar Lotte Claes kon het kloofje met Margot Ricour net vasthouden, waardoor zij als tweede eindigde. De jongste van de zusjes Ricour eindigde op een onverhoopte maar sterk verdiende derde plaats. 

Bij de mannen verscheen de Belgische top aan de start, naast titelverdediger en H3O-lid Wazo De Rouck. Van bij de start werd duidelijk dat Angelo Vandecasteele, 3de op het EK en WK Duatlon, de race naar zijn hand zou zetten. Als 1ste mocht hij, na 7km lopen, aan het fietsonderdeel beginnen. In de achtervolgende groep vonden Seppe Odeyn, Belgisch Kampioen Jan Petralia, Guust De Smul en Wazo De Rouck elkaar, en zij slaagden er in de voorlaatste ronde tot bij Vandecasteele te rijden. De wedstrijd zou dus beslecht worden in de laatste 3,5km lopen. Seppe Odeyn en Jan Petralia hadden nog een extra versnelling in de benen en liepen naar plaats twee en drie. Guust De Smul strandde op de vierde plaats. Titelverdediger De Rouck eindigde knap als 5e in deze sterk bezette wedstrijd. 

Er kwamen ook 37 duo’s aan de start met op de 1ste plaats “Team Trakks” met Koen Nechelput en Joeri Deleener, op de 2de plaats “De Coureurs” met Andrew Ydens en Ian Vansumeren en op de 3de plaatst Team Est met Robbe Dierckx en Steffen Fieuws. 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 aug 2019
Marc Sluys
Marc Sluys en ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 02 apr 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Marc Sluys | 27 mrt 2020
Roger Swalens | 24 mrt 2020

archief