HALLE frist zebrapaden op in schoolomgevingen

HALLE frist zebrapaden op in schoolomgevingen

Halle_ls_don_bosco_lenniksesteenweg
Zebrapaden in schoolomgevingen krijgen opfrisbeurt. Foto © Marc Sluys
 

Halle heeft alle zebrapaden in de omgeving van scholen een opsmukbeurt gegeven. De stad wil op die manier het nieuwe schooljaar veilig inzetten.

Halle verwelkomt vanaf maandag 2 september opnieuw elke dag zo’n 12.000 leerlingen tussen 2,5 en 18 jaar. De veiligheid van al deze leerlingen is voor een studentenstad uiteraard een belangrijke prioriteit. Daarom werden de voorbije weken de zebrapaden in de schoolomgevingen die onvoldoende zichtbaar waren, opnieuw van een likje verf voorzien. Op die manier kunnen leerlingen en leerkrachten zich op een veilige manier in de schoolomgeving verplaatsen. 

12.000 leerlingen brengen uiteraard ook aardig wat verkeer met zich mee. Om de veiligheid van de kwetsbare weggebruikers te garanderen, vraagt de stad de medewerking van ALLE weggebruikers.

·     Respecteer de zone 30 in elke schoolomgeving

In de buurt van elke school geldt een zone 30. Respecteer deze snelheidsbeperking. Op die manier respecteer je ook de veiligheid van leerlingen en leerkrachten en beperk je de gevolgen bij een eventueel verkeersongeva

     Voetgangers hebben altijd voorrang aan het zebrapad

Voetgangers op het zebrapad of die aanstalten maken om het zebrapad te gebruiken, hebben altijd voorrang. Een fietser die is afgestapt en de fiets aan de hand houdt, wordt ook beschouwd als een voetganger. Pas je snelheid dus aan bij elk zebrapad. 

  Gemachtigd opzichter

Aan zebrapaden ter hoogte van een school staan vaak gemachtigde opzichters. Zij zijn bevoegd om groepen kinderen veilig te laten oversteken en hebben daarvoor een opleiding gevolgd. Hun aanwijzingen moet je als autobestuurder ook opvolgen.

·     Respecteer elkaar

Niet elke straat heeft een fiets- of voetpad. Op dat ogenblik hebben de kwetsbaren gebruikers geen andere keuze dan zich in het verkeer te mengen. Maar wanneer we elkaar respecteren, onze snelheid aanpassen en mekaar de nodige ruimte geven, mag ook hier de veiligheid geen probleem zijn.

Ook andere zebrapaden en belijning krijgen dit najaar opfrisbeurt

Ook op een aantal andere locaties in de stad zijn de zebrapaden toe aan een opfrisbeurt. Hetzelfde geldt voor de belijningen van parkeerplaatsen en andere signalisatie. Deze locaties worden momenteel geïnventariseerd en krijgen in de loop van de maanden oktober en november een nieuwe verflaag. 

Info: openbaar domein | openbare.werken@halle.be| T 02 365 95 10

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 aug 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 02 apr 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Marc Sluys | 27 mrt 2020
Roger Swalens | 24 mrt 2020

archief