Halle - Stationsfontein beetje slap. Wachten op water

Halle - Stationsfontein beetje slap. Wachten op water

Fontein

 

De Fontein Stationsplein wordt voorlopig niet heropgestart.Een snelle heropstart van de fontein aan het Stationsplein zal niet voor morgen zijn. Onderzoek van de dienst Openbaar Domein heeft aangetoond dat nagenoeg de helft van alle pompen niet meer functioneert. De stad gaat daarom een gespecialiseerde firma aanstellen.

 Het is niet de eerste keer dat er moeilijkheden zijn met de fontein aan het Stationsplein. Ook in het verleden waren er regelmatig problemen met één of meerderde pompen. Een onderhoudsfirma voerde telkens de nodige herstellingen uit. Maar uit een recent onderzoek van de dienst Openbaar Domein blijkt dat intussen opnieuw 8 van de 16 pompen defect zijn. Het lijkt er dus sterk op dat het mechanisch gedeelte helemaal aan vernieuwing toe is.

 Om hierover uitsluitsel te krijgen zal het college van burgemeester en schepenen beroep doen op een gespecialiseerde firma. Die moet oordelen wat de technische mogelijkheden zijn. Maar het ziet er dus niet naar uit dat de fontein op korte termijn opnieuw kan geactiveerd worden. 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 aug 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 02 apr 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Marc Sluys | 27 mrt 2020
Roger Swalens | 24 mrt 2020

archief