HALLE – Bevrijdingscolonne doorkruist Halle

HALLE – Bevrijdingscolonne doorkruist Halle

Dsc_5700_01__large_
 
Dsc_5611_01__large_
 
Dsc_5698__large_
 

Naar aanleiding van de herdenking van de bevrijding van Halle in september 1944 trekt een colonne van een 70-tal militaire voertuigen naar Halle. Je kan deze bewonderen op maandagmiddag 2 september (vanaf 15u30) in de Don Boscoschool en op de Welkomstlaan.s Avonds vindt er een ingetogen plechtigheid plaats aan het oorlogsmonument in het Albertpark.

Zondag 3 september 1944 ‘s namiddags. Vanuit Edingen trekt de Britse Guards Divisie met hun tanks naar Vlaanderen. Ter hoogte van het gehucht Hondzocht vindt nog een hevig gevecht plaats tussen de Welsh Guards met de laatste Duitse soldaten die nog niet richting Duitsland gevlucht zijn. Niet veel later is de bevrijding van Halle een feit, dit jaar precies 75 jaar geleden. Dit historisch moment zal niet onopgemerkt voorbijgaan.

Bevrijdingscolonne

Zo trekt op maandag 2 september opnieuw een bevrijdingscolonne naar Halle. Deze bestaat uit zo’n 70 militaire voertuigen, zowel moderne als gerestaureerde en unieke WOII-voertuigen deels uit de collectie van het War Heritage Institute / Koninklijk Legermuseum. Deze types van voertuigen namen effectief deel aan de bevrijding in 1944. Je kan de voertuigen bewonderen tijdens de static shows op de Welkomstlaan en in de Don Boscoschool.

Herdenkingsmoment

Samen met de Band van de Britse Welsh Guards herdenken wij aan het oorlogsmoment in het Albertpark de bevrijding van onze stad. Daarna marcheren ze naar het J. Possozplein waar zij zullen zorgen voor een muzikaal optreden. Iedereen is welkom om mee te komen genieten.

Programma maandag 2 september

  • Tussen 15 en 15u30: bevrijdingscolonne komt aan op Welkomstlaan en in Don Bosco

  • Tussen 15u30 en 20u: static shows in de Don Boscoschool en op de Welkomstlaan

  • 19u: Herdenkingsplechtigheid oorlogsmonument Albertpark met Band Welsh Guards

  • 19u30: Mars Band van de Welsh Guards naar J. Possozplein en muzikaal optreden

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 02 apr 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Marc Sluys | 27 mrt 2020

archief