Halle kleurt regenboog!

Halle kleurt regenboog!

Sh2_2193_01__large_
 
Sh2_2171_01__large_
 
Sh2_2175_03__large_
 
Sh2_2177_02__large_
 
Sh2_2214_04__large_
 
Dsc_7947_01__large_
 

Sinds kort heeft ook Halle een eigen regenboogzebrapad ter hoogte van de bibliotheek. Het zebrapad werd gerealiseerd op vraag van de Halse LGBT-vereniging Hallemaal Gelijk. (LGBT staat voor staat voor lesbisch, gay, biseksueel of transgender.) Het voorstel kreeg vrijwel onmiddellijk groen licht van de stad. Het regenboogzebrapad symboliseert immers ‘inclusiviteit’ en ‘diversiteit’, twee thema’s die Halle hoog in het vaandel draagt.

Lesbisch, gay, biseksueel of transgender? In Halle mag en moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Om die reden hangt de stad elk jaar tijdens de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (17 mei) de regenboogvlag uit. DE LGBT-vereniging Hallemaal Gelijk vroeg de stad om deze oproep tot verdraagzaamheid een blijvend karakter te geven in de vorm van een regenboogzebrapad. Een voorstel waar de stad graag op inging.

Met het zebrapad verzet Halle zich tegen elke vorm van discriminatie of geweld op basis van gender en geaardheid. Halle wil met het initiatief ook benadrukken dat diversiteit en verdraagzaamheid de volgende jaren verweven zitten in het beleid en dat de stad werk wil maken van een open inclusieve maatschappij.

Het regenboogzebrapad werd gerealiseerd op de hoek van de Arkenvest en de Basiliekstraat. Eerder werden er gelijkaardige initiatieven genomen in onder meer Sint-Niklaas, Antwerpen, Hasselt, Eeklo, Westerlo en Brussel. Even werd gedacht dat Halle het eerste regenboogzebrapad van de provincie had maar die primeur was weggelegd voor de gemeente Affligem.

Herinnering: vrijdag 6 september (18u) werd het regenboogzebrapad officieel ingewandeld door het stadsbestuur en de Halse holebiverenigingen. Zanger, theatermaker en homoactivist Jaouad Alloul heeft het geheel muzikaal opgeluisterd

Info: welzijn | welzijn@halle.be | T 02 365 97 02

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 25 jun 2020
Sam Herremans | 21 jun 2020
Marc Sluys | 15 jun 2020

archief