HALLE - Kampioen Eerlijke Handel Vlaams-Brabant

HALLE - Kampioen Eerlijke Handel Vlaams-Brabant

F2690006-294b-4a67-8586-b257664260b1
 

Halle  is uitgeroepen tot 'eerlijkste gemeente van Vlaams-Brabant' in het kader van de Fairtrade - acties.

 Gisteren zijn  in de tuin van de Sint-Pietersabdij in Gent de eerste resultaten gepresenteerd van de Fair-O-Meter – een instrument om het gemeentelijk engagement op vlak van eerlijke en duurzame handel te meten. Tien FairTradeGemeenten zijn gelauwerd, waaronder Gent, Leuven en Brugge. Burgemeester Marc Snoeck mocht de honneurs waarnemen voor De Eerlijkste van Vlaams-Brabant.

 Meer dan 3,7 miljoen Vlamingen wonen in een FairTradeGemeente en passeren dagelijks voorbij de oranje verkeersborden die getuigen van de behaalde titel. De campagne loopt al 15 jaar en kan rekenen op de inzet van meer dan 4500 vrijwilligers verspreid over 200 Faire gemeenten. Hiermee is Vlaanderen één van de koplopers van de campagne voor eerlijke en duurzame handel, die in meer dan 36 landen loopt.

  Landbouwers wereldwijd staan onder druk door klimaatverandering, een mindervruchtbare bodem, stijgende kosten en te lage en volatiele prijzen. Vrijwilligers pakken dit probleem aan door deel te nemen aan de FairTradeGemeente campagne. Door landbouwers en consumenten te verbinden in hun gemeente. En door gemeentebesturen, scholen, handelaars, verenigingen en bedrijven te laten kiezen voor Eerlijke producten. Zo dragen de FairTradeVrijwilligers rechtstreeks bij aan een eerlijker Vlaanderen en een duurzame toekomst.

 Begin 2019 is de Fair-O-Meter - een jaarlijkse enquête waarin gemeenten aangeven welke inspanningen er het afgelopen jaar werden gedaan voor eerlijke handel - voor de eerste keer ingevuld. De resultaten zijn vanaf nu beschikbaar op de website www.fairometer.be, samen met tips om in de toekomst nog eerlijker te worden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 09 jul 2020
Sam Herremans | 05 jul 2020

archief