HALLE - Groene begraafplaats Buizingen

HALLE - Groene begraafplaats Buizingen

Begraafplaats
 

Sinds 2015 mogen steden en gemeenten geen pesticiden meer gebruiken omdat die het grondwater vervuilen en dus de gezondheid van mens en dier in gevaar brengen. Veel ecologische alternatieven voor pesticiden zijn er niet waardoor het onkruidvrij houden van paden en wegen vaak een arbeidsintensieve opdracht is geworden.

 Dat is onder meer het geval op de begraafplaatsen. Op de vele grindpaden groeit het onkruid als niets. Daarom stopt Halle alle begraafplaatsen één voor één in een groen jasje.

 Na Breedhout werd intussen ook de begraafplaats van Buizingen aangepakt. Alle grindpaden tussen de graven werden getransformeerd tot graspaden zodat het onkruid er weinig kansen krijgt. Daarbij werd de bovenste grindlaag verwijderd. Vervolgens werd de onderste grindlaag losgefreesd en vermengd met teelaarde en bodemverbeteraars. Tot slot werden de paden ingezaaid met een grasmengsel.

 Door deze ingreep ziet de begraafplaats er een stuk aangenamer uit.  Het maaien van de graspaden is bovendien minder nefast voor de gezondheid van de werknemers dan het wegbranden van het onkruid. Tot slot komt dit soort groeninrichtingen de biodiversiteit en de fauna en flora ten goede. 

 De centrale hoofdweg werd niet vergroend, deze zal in een latere fase heraangelegd worden. De hoofdweg moet immers toegankelijk blijven voor de voertuigen van de uitvaartcentra. Volgend jaar wordt wellicht de begraafplaats in het centrum van Halle vergroend.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 05 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 25 jun 2020
Sam Herremans | 21 jun 2020

archief