HALLE - Nieuw stadsmagazijn aan de Lariellestrat

HALLE - Nieuw stadsmagazijn aan de Lariellestrat

Magazijn
 

 

Op 14 oktober 2019 start de bouw van een  nieuw stadsmagazijn aan de Robert Lariëllestraat. Het college van burgemeester en schepenen van Halle heeft hiervoor groen licht gegeven.

De huidige stedelijke werkplaats op de Suikerkaai, van waaruit de stadsarbeiders opereren, is versleten. Daarom dus een nieuw stadsmagazijn  in het industriegebied van Stroppen, aan de Robert Lariëllestraat. Hier worden naast het administratieve gebouw en de ateliers ook loodsen, opslagruimtes, parking, fietsenstalling, groenzones en een wadi aangelegd. Een wadi is een kunstmatige glooiing waarin - bij hevige regenval - het regenwater kan infiltreren en nadien vertraagd wordt afgevoerd.

 Het nieuwe gebouw wordt zo ingeplant dat de natuurlijke energiebronnen maximaal benut kunnen worden. Het hellend dak bijvoorbeeld is volledig naar het zuiden gericht voor zonnepanelen. Grote raamelementen brengen dan weer een enorme hoeveelheid natuurlijk licht binnen.Regenwater wordt maximaal gerecupereerd. 

 Het nieuwe magazijn zou in het voorjaar van 2021 klaar moeten zijn en de kostprijs wordt geraamd op 8,3 miljoen €Verwacht wordt dat deze bouw zal voltooid zijn in het voorjaar van 2021. ). In een tweede fase komt op dezelfde site een gloednieuw containerpark.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 15 mei 2020

archief