Halle maakt zich op voor tweede Urban Run & Walk op 22 september van 15u tot 18u – atletiekpiste De Bres

Halle maakt zich op voor tweede Urban Run & Walk op 22 september van 15u tot 18u – atletiekpiste De Bres

Img_4156
Halle en Fris organiseren tweede Urban Run & Walk. Foto © Marc Sluys
 

Halle maakt zich op voor de tweede Urban Run & Walk. Dat is een uniek sportief concept waarbij je loopt of wandelt door 10 unieke historische en typisch Halse locaties. En ‘door’ mag je behoorlijk letterlijk nemen. Afspraak op zondag 22 september aan de atletiekpiste De Bres. De organisatie van deze tweede Urban Run & Walk is in handen van Sport Halle en FriS vzw, dat is een sport- en activiteitenvereniging voor kinderen en volwassenen met een beperking.

 

Tijdens de Urban Run & Walk krijgt iedereen de kans om door gebouwen, steegjes en andere plekken te lopen en te wandelen, waar je anders nauwelijks of helemaal niet komt. Een uniek parcours dus van zo’n 5 km dat bovendien voor iedereen toegankelijk is. Het is immers de bedoeling dat iedereen kan deelnemen, met of zonder beperking.  

 

Het parcours is niet verkeersvrij maar geen nood! Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van voetpaden. En politie, seingevers, een heldere bewegwijzering en gebouwverantwoordelijken zorgen voor de nodige veiligheid op en rond het parcours.

Lopers starten om 15u, aansluitend weerklinkt het startschot voor de wandelaars en rolstoelgebruikers. De kinderen zullen bij de start in ieder geval aangemoedigd worden door Basiel, de grootste Halse kindervriend, en Sporka de Orka. De bedoeling is dat iedereen voor 18u zijn Urban Run of Walk heeft afgewerkt. 

Sport Halle & FriS vzw zetten samen schouders onder organisatie

De organisatie van deze tweede Urban Run & Walk is in handen van Sport Halle en FriS vzw, dat is een sport- en activiteitenvereniging voor kinderen en volwassenen met een beperking. Iedereen die wil sporten en om de één of andere reden niet volwaardig aan bod komt in een reguliere sportclub, kan dankzij FRiS vzw alsnog zijn of haar favoriete sport beoefenen. En of het nu gaat om sporters met een mentale beperking, een fysieke beperking, ADHD of een verwante aandoening, gedragsstoornissen, een lichte tot matige auditieve beperking of een visuele beperking….. bij FriS vzw is iedereen van harte welkom. Hun sportaanbod ontdek je via www.frisseclub.net. Alle sporters van FriS vzw zullen dit jaar dan ook verschijnen aan de start van de Urban Run & Walk in Halle.

Voorts zet FrIS VZW zijn schouders onder EcoViVa, een leef-, woon-, dagbestedings-, werk- en ontspanningsproject voor en door bijzondere mensen. Alle info hierover is te vinden via www.ecoviva.be.

Randanimatie langs het parcours

Naast het sportieve aspect voorzien we tijdens de Urban Run & Walk aardig wat randanimatie. En omdat FriS vzw het opneemt voor sporters met een beperking zal ook de randanimatie deels verzorgd worden door mensen met een beperking. Zo zorgt DJ’s by Specials voor wat aanmoedigende beats langsheen het parcours. Geert Maeckelberg laat ons dan weer genieten van de grootste hits van de voorbije decennia die hij zonder enige moeite op zijn synthesizer speelt. 

Voorts wordt er ook een kleine zoekopdracht gekoppeld aan het parcours. Wie het juiste antwoord weet, wordt uiteraard beloond met een leuke prijs. En met de borstnummers van de deelnemers organiseren we achteraf ook een spannende tombola. 

Uiteraard kan iedereen op het grasterrein van atletiekpiste De Bres genieten van een hapje en een drankje. Hiervoor slaan FriS vzw en sportcafetaria De Bres de handen in elkaar. En zij hebben duidelijk aandacht voor de ecologische voetafdruk van dit gebeuren want ze gebruiken enkel herbruikbare bekers. Op de atletiekpiste is er tot slot heel wat randanimatie voor de kinderen. 

Hoe inschrijven?

Vooraf inschrijven kan nog tot 18 september via www.frisseclub.netvoor de zachte deelnameprijs van 8 euro per persoon. Maar ook 22 september kan je je voor de start inschrijven. Je betaalt dan wel 10 euro per persoon. De houders van Kom!pas genieten bovendien van een korting. 

Het deelnamegeld van iedere deelnemer gaat integraal naar het goede doel FriS vzw. 

Hoe sportcomplex De Bres het best bereiken? 

Bij goed weer zal het evenement naar schatting zo’n 800 deelnemers lokken. We raden de deelnemers daarom aan zoveel mogelijk met de fiets te komen. Fietsstallingen zijn voorzien aan sportcomplex De Bres. De parking naast de atletiekpiste is voorbehouden voor mensen met een beperking. 

Info: 

Sport Halle | sport@halle.be| T 02 365 98 42

FriS vzw | frisseclub@gmail.com| frisseclub.net

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2019
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 15 mei 2020

archief