HALLE - Nieuw Politiehuis Fabriekstraat

HALLE - Nieuw Politiehuis Fabriekstraat

13-09-simulatiefoto-nieuw-politiehuis-halle_1568377004
Zo moet de oude rijkswachtkazerne er uitzien na de vernieuwing
 

In Halle gaat op 17 oktober  de bouw van een niew politiecommissariaat van start in de Fabriekstraat.Het nieuwe politiehuis zal onderdak krijgen in de voormalige rijkswachtkazerne aan de Fabriekstraat, die in oppervlakte nagenoeg verdubbeld wordt.

De Politiezone Zennevallei is, na Leuven, het grootste korps van de provincie Vlaams-Brabant en huisvest dan ook heel wat diensten en inspecteurs. De administratieve hoofdzetel bevindt zich aan de Pepingsesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. Daarnaast heeft de zone politieposten in Zuun, in Alsemberg en in Halle.

De politiepost van Halle zit op dit ogenblik  in het stadhuis. Maar omdat in Halle naast de inspecteurs en de wijkagenten ook de recherche, de interventieploegen en de jeugdafdeling van de zone gehuisvest zijn, dringt zich al langer een uitbreiding op.

 Die komt dus  in de voormalige rijkswachtkazerne aan de Fabrieksstraat. Eerst zal het huidig gebouw volledig gestript en heropgebouwd worden. Voorts komt er een volledige nieuwbouw aan de achterzijde waardoor de beschikbare ruimte nagenoeg verdubbelt.

 Naast het operationeel gedeelte zullen in Halle ook een schietstand en cellencomplex gebouwd worden. De administratieve diensten van de Politiezone blijven in Sint-Pieters-Leeuw. Het gebouw moet normaal gezien klaar zijn in het voorjaar van 202. Het kost 7.5 miljoen €.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 10 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
PenZine | 31 jul 2020
Roger Swalens | 26 jul 2020
Roger Swalens | 24 jul 2020
Devogeleer Emile | 19 jul 2020

archief