MATERIA GIN uit HALLE : 4 Belgische (Halse) gins geïnspireerd door de 4 elementen

MATERIA GIN uit HALLE : 4 Belgische (Halse) gins geïnspireerd door de 4 elementen

Johan_pevenagie__gin_
Johan Pevernagie van Stokerij ZenneZonde / Double Z Distillery. Foto Ingezonden
 
Double_z_4_grote
 

Johan Pevernagie van Stokerij ZenneZonde bracht midden 2017 maar liefst 4 nieuwe gins op de markt. Niettegenstaande de grote hype rond de gins dan wel geluwd is, blijven de Materia Gins hun weg banen op de spirits markt. De smaken zijn vernieuwend en vooral ook geschikt om als pure gin van te genieten. Het vernieuwende in deze gin zit hem dan ook vooral in het feit dat Johan vertrokken is vanuit het standpunt dat ook een gin lekker moet zijn om puur, met een ijsblokje of rechtstreeks uit de diepvriezer van te genieten. En de logica zegt: Een lekker product aangevuld met een lekkere tonic is dubbel zo lekker !

Na een cursus distilleren te hebben gevolgd en na maanden proeven, mengen en nog meer mengen en proeven, vond de Hallenaar de ideale smaken om 4 totaal verschillende gins onder het teken van de 4 elementen te zetten: de 4 MATERIA GINS waren geboren.

Als basis voor deze gins gebruikte Johan 17 dezelfde botanicals (het zou een gin op zich kunnen zijn), die hij verder heeft opgewerkt tot 4 totaal verschillende smaken om elk een eigen karakter te geven. Door de eigengereidheid van de smaken laten deze gins zich niet zo maar in een categorie plaatsen en het is moeilijk om tussen de honderden verschillende merken een vergelijkbare smaak te vinden. Typisch voor deze ‘New Generation Gins’ is dat de smaak van jeneverbes verder op de achtergrond blijft dan de traditionele, maar toch aanwezig is.

Een prachtige familie, elk met hun eigen karakter !

MATERIA, of grondstof van de 4 elementen EARTH (Aarde), AIR (Lucht), FIRE (Vuur) en WATER.

MATERIA EARTH GIN (groene etiket) staat dan ook het kortste bij de aarde door het gebruik van moutwijn en specifieke botanicals, rozenbottel, kamille en eik infuus, dewelke deze gin een amberkleur verschaft. Dit heel eigen karakter wordt ook enorm gesmaakt op Gingerale. Hij smaakt zelfs lekker, puur of op ijs, om van te genieten als afzakkertje na het eten of gewoon voor de televisie, bij een goed boek of een gesprek.

MATERIA WATER GIN (blauwe etiket) krijgt dan weer sinaasextract, oranjeolie en anijs mee. Het maakt van deze gin iets verrassend en zacht en laat je wegdromen in een mediterrane sfeer. Ook puur met ijsblokjes is deze gin niet te versmaden. De korte cocktail ‘Rafting, De Wild-Water-Ervaring!’ zorgt voor een extra anijssmaak door 1 cl pastis te mengen met 5 cc Materia Water Gin.

MATERIA AIR GIN (gele etiket) is een heel florale gin waar de geur en smaak van rozen en oranjebloesem sterk aanwezig zijn zonder de storen. Heel gewaagd, maar toch lekker gesmaakt! Hier worden grenzen verlegd, of beter gezegd grenzen opgezocht, want de grens tussen parfum en gin is bereikt! Zo floraal, Zo geparfumeerd rook of dronk je nog nooit een gin. Hierdoor zou deze Materia Air Gin wel eens het label van ‘Meest Speciale op de Gin-markt”. Als “Classy Rose Gin Tonic” met een lekkere Indian Tonic geliefd door man en vrouw. Leent zich ook fantastisch om een zoete cocktail te maken of een schuimwijn op te pimpen.

MATERIA FIRE GIN (rode etiket) is het vierde buitenbeentje, ditmaal echter zorgen de pepertoetsen, Roze Peper, Peperoni en Spaanse Peper voor een ongeëvenaard kruidig pallet. De lieveling van het publiek sinds de eerste batch. Maak hiermee de combinatie met de ongeëvenaarde Franse Gemberlimonade “Pimento” en we hebben “De Vuurspuwer”. Deze totaal nieuwe smaak, toch voor meer dan 75% van hen die dit een eerste keer proeven, is een beleving op zich. Hou de Materia Fire Gin en jouw borrelglaasjes in het vriesvak en geniet van “Een Borreltje Bevroren Vuur”.

Alsof 4 lekkere gins niet voldoende zijn om een plaatsje op de markt te veroveren, kocht Johan de rechten van een Amerikaanse artieste om met haar kunstwerken de decoratie op de flessen te versieren. De imposante flessen van 700 ml nodigen uit om vast te nemen en van naderbij te bekijken. De tekening staat verrassend op de lijmzijde van het etiket en moet dus door de fles en de gin bekeken worden. Dit zijn niet zomaar flessen om in je barkast te verstoppen, maar wel om, goed zichtbaar als kunstobjecten, op een speciaal plekje uit te stallen. De kleine flesjes van 200 ml zijn op dezelfde manier samengesteld en scoren hoog inzake ‘schattigheid’!

Een prachtig geschenkidee: De geschenkdoos met de 4 smaken in de flesjes van 200 ml.

Dit prachtige doosje vertoont de 4 Materia tekeningen en krijgt nog een origineel kaartje met de tekst “JIJ! Jij bent er vier waard! De vier Materia Gins.” Bij elk flesje krijg je daarenboven nog een receptenkaartje zodat je zeker bent dat de ontvanger van dit cadeau voor een ‘Perfect Serve’ van de Materia Gins kan zorgen.

Verkrijgbaar bij de betere drankenhandel en speciaalzaak:

Kijk op de website voor het voor jou dichtstbijzijnde verkoopadres alsook voor een aantal recepten voor cocktails en longdrinks.

www.DoubleZ.eu

info@ZenneZonde.be of info@DoubleZ.eu

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 21 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 11 sep 2020
Roger Swalens | 09 sep 2020
Sam Herremans | 06 sep 2020

archief