HALLE - Petitie Villa Reumont maakt indruk

HALLE - Petitie Villa Reumont maakt indruk

Villa_reumont_en_sint-lucasarchief
 

 Het protest tegen het mogelijk slopen van de art deco villa Reumont heeft een bijzonder groot draagvlak in de Sint-Rochuswijk. Dat blijkt uit het succes van de petitie die het Comité V aan het schepencollege bezorgde:niet minder dan 3.300 handtekeningen werden in volle zomerperiode ingezameld. Ook online waren er meer dan duizend handtekeningen.

Een delegatie van het buurtcomité Comité V ging de petitie afgeven op het stadhuis.  Volgens burgemeester Marc Snoeck is het draagvlak om de sloop van de villa tegen te houden ‘indrukwekkend’.

Ondertussen loopt het openbaar onderzoek nog tot 27 september. Tientallen bezwaarschriften werden reeds ingediend.

“Het openbaar onderzoek hebben we met een maand verlengd toen bleek dat het door een menselijke fout niet was aangekondigd op de website van de stad. Om de zaak niet te laten sneuvelen op een procedurefout, hebben we een administratieve lus ingeroepen, waarbij alle bezwaarindieners werd gevraagd hun bezwaar nogmaals te herhalen. Ook nieuwe bezwaren zijn nog steeds welkom”, zegt de burgemeester.

Na 27 september is het aan de stadsdiensten om alle ingediende bezwaren te bekijken en een advies uit te spreken. Tegen eind oktober volgt een uitspraak van het schepencollege.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

PenZine | 31 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 jul 2020
Roger Swalens | 24 jul 2020
Devogeleer Emile | 19 jul 2020

archief