HALLE - Stad heeft IDEEen gevonden!

HALLE - Stad heeft IDEEen gevonden!

Knop_duurzaamgroen_1
 

Welke ideeën voor ‘idee ZKT stad’ gaat Halle nu ook effectief realiseren? "Dat hebben de inwoners de voorbije maanden beslist via onze stadsapp." zegt het schepencollege van Halle.  De keuze  verliep wel stapsgewijs via een zogenaamde 'shortlist' die het college zelf had gekozen uit  zowat 450 ideeën. De zomerse openluchtcinema, de waterspeeltuin, de inwonersdrink en het Rap op Stap-kantoor kregen uiteindelijk het meest aantal voorkeurstemmen. "Het is alvast de bedoeling om alle ideeën op een relatief korte termijn te realiseren. Maar het spreekt voor zich dat het eerst opnieuw moet zomeren alvorens de eerste zomerfilm kan geprojecteerd worden."

 

Met de campagne ‘idee ZKT stad’ wou Halle de inwoners actief betrekken bij de begroting en de meerjarenplanning. Zo’n meerjarenplanning vertaalt de beleidskeuzes van het nieuwe stadsbestuur in haalbare en betaalbare actieplannen .

 

Met de actie ‘idee ZKT’ stad’  kreeg het schepencolege naar eigen zeggen alvast een beeld van de verlanglijstjes want  ruim 450 ideeën werden ingediend. Het schepencollege  selecteerde er daar  8 uit, die "op korte termijn gerealiseerd konden worden, betaalbaar waren en die nog niet opgenomen zijn in de meerjarenplanning." 

 

Hallenaren konden daar dan over stemmen.  Dit zijn de "winnaars":

 

Zomerse openluchtcinema: tijdens de zomer organiseert de stad een aantal filmvoorstellingen in open lucht.

 

Waterspeeltuin: Halle telt vandaag al meer dan 30 speeltuinen, maar nog geen waterspeeltuin. Dit wordt een absolute topper tijdens de warme zomermaanden.

 

Rap op stap-kantoor: Iedereen heeft het recht op vakantie. Daarom baat de stad samen met een aantal vrijwilligers een Rap op Stap-kantoor uit waar mensen met een beperkt budget toch een vakantie, een dagactiviteit, een sport- en cultuuractiviteit kunnen boeken. Dit is mogelijk dankzij het netwerk ‘Iedereen verdient Vakantie’, dat zo’n 2000 sociale en toeristisch partners telt. 

 

Inwonersdrink: De stad organiseert een grote inwonersdrink, waar de mogelijkheid bestaat om met elkaar en het stadsbestuur in gesprek te gaan. Kortom: een laagdrempelig en gezellig samenzijn, waar iedereen welkom is.

 

Andere iedeên en voorstellen kunnen later eventueel nog aan bod komen, zegt het Schepencollege. Hoeveel Hallenaten  gestemd hebben, is niet bekendgemaakt. Het integrale overzicht van ‘idee ZKT stad’ vind je op  https://www.halle.be/ideezktstad

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020

archief