HALLE – Monumentaal graffitikunstwerk aan station is voltooid

HALLE – Monumentaal graffitikunstwerk aan station is voltooid

Dsc_0906__large_
 

De graffitikunstwerken aan het station zijn volledig voltooid. Ze werden vorig jaar reeds voorgesteld tijdens een heus streetart-evenement. Maar door het slechte weer raakten niet alle kunstwerken tijdig klaar. Vorig weekend werd opnieuw één van de sporen afgesloten voor het treinverkeer waardoor de streetartkunstenaars opnieuw hun creativiteit de vrije loop konden laten gaan.

Na de succesvolle graffitiprojecten in de stations van Lembeek en Buizingen werd beslist om vorig jaar ook de steunmuur van perron 1 in het station Halle te laten ‘painten’ door 24 streetart- en graffitiartiesten. De lokale graffitiartiest Koen ‘Eres’ Deweerdt werd aangetrokken als curator om de realisatie van dit monumentale kunstwerk in goede banen te leiden.

Vorig jaar bleven enkele graffitiwerken echter onafgewerkt door het slechte weer. Zij konden ook niet zomaar terugkeren om de klus te klaren omdat er met tal van zaken rekening moet worden gehouden . Als de kunstenaars aan de slag gaan, moet het spoor buiten dienst worden gezet. Op de lijnen mag er ook geen spanning zijn en al het treinverkeer op de lijn moet omgeleid worden. Voorts moeten de NMBS en spoorwegbeheerder Infrabel rekening houden met werken in de omgeving. Geen sinecure dus. Maar afgelopen weekend, op 21 en 22 september, was het eindelijk zover en konden de artiesten opnieuw aan het werk gaan.

Het kunstwerk is zo’n 180 meter lang en mag zeker gezien worden. En het feit dat de deelnemende kunstenaars ook internationaal bekend zijn, zorgt ervoor dat Halle steeds meer naam & faam krijgt als streetart-stad.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020

archief