HALLE - Ongenoegen over Lamme Guiche bij SK Halle Pepingen

HALLE - Ongenoegen over Lamme Guiche bij SK Halle Pepingen

Pephal
Onbetaalbare huurprijs voor Lamme Guiche

Voetbalclub SK Pepingen-Halle  is niet te spreken  over de ontwikkelingen rond het Halse Lamme Guiche voetbalstadion.  Dat is recent opnieuw speelklaar gemaakt, maar meteen is de huurprijs  de hoogte ingejaagd door de exploitant.Exploitant CVBA Koninklijke Sportclub Halle wil  de huurprijs optrekken nadat er werken gebeurden om het stadion opnieuw brandveilig te krijgen. Volgens de club  is de huurpriijs met niet minder dan 400 % de hoogte ingegaan en dat is onbetaalbaar. Een terugkeer naar het stadion is dus niet voor morgen.

 Voorzitter Roger Deridder en bestuurslid Luc Verdood reageren  in een persbericht: “Een dergelijke verhoging weegt niet alleen ernstig door op het budget van de club, ze gaat ook voorbij aan het initiële opzet van de stad”, aldus. Het stadsbestuur kocht een tiental jaar geleden de terreinen aan vanuit het stadsbudget om de CVBA toe te laten de installaties op te knappen en de Hallenaar een goede voetbalinfrastructuur aan te bieden. In ruil betaalt de CVBA één symbolische euro per jaar aan de stadskas. Het  gebrekkige onderhoud en deslechte uitbating  leidden tot het negatieve brandweerrapport. De gemaakte kosten nu via een ridicuul opgetrokken huur verhalen op de club komt bij SK Pepingen-Halle hoogst onfair over. De club voelt zich echt gegijzeld in dit dossier.”

De voetbalclub vroeg het stasbestuur om een oplossing te zoeken voor het probleem maar volgens SK Pepingen-Halle is er nog geen officieel antwoord.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 okt 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020

archief