Warm Don Bosco HALLE loopt tegen kanker

Warm Don Bosco HALLE loopt tegen kanker

Dsc_9057_01__large_
 
Dsc_8915_01__large_
 

Twee teams leerkrachten van Don Bosco Halle TI willen volgend jaar in maart deelnemen aan de 100km Run voor Kom Op Tegen Kanker in Knokke. De stratenloop die vorige week in de school plaatsvond betekende het officiële startschot van de realisatie van dat voornemen. De deelname moet dankzij heel wat acties voor het goede doel veel meer worden dan louter 2 x 100km lopen.

Hun eerste training hebben de leerkrachten er intussen al opzitten. Want op 22 maart van volgend jaar moeten er kilometers afgelegd worden. Veel kilometers. Als steun voor KOTK. Maar vooraleer het zover is, organiseren de deelnemende leerkrachten nog heel wat acties om zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te harken. “We hopen dat we de komende periode in Don Bosco Halle een beetje kunnen omtoveren tot de Warmste Maanden, naar analogie met De Warmste Week. Het zou bijzonder fijn zijn als we zoveel mogelijk leerlingen en leerkrachten van onze verschillende campussen hierbij kunnen betrekken. Na de herfstvakantie staat er zeker al wijn- en truffelverkoop op het programma” vertelt een enthousiaste mede-initiatiefneemster Ilse Defrijn.

De deelname aan de Run en de ondersteunende acties hebben zich al van bij de start kunnen verzekeren van de steun van Isaac Kimeli, Belgische hoop op de Olympische Spelen in Tokio 2020. “Isaac is een oud-leerling van onze school en uiteraard vinden we het fantastisch dat hij ons uithangbord wil zijn. Maar hij maakt ook actief deel uit van onze voorbereiding. Zo komt er een training onder zijn leiding voorafgegaan door een infosessie over trainingsmethoden en hoe je je gezond en optimaal voorbereidt op zo een Run’, aldus nog Defrijn.

Andere acties die mogelijks nog uit de pijplijn komen: een kerstfilmavond in de aula van de school, een benefietavond met optredens van leerkrachten- en leerlingenbands en een eventuele kerstverkoop van kleine werkjes uit de verschillende werkhuizen die de school rijk is.

“Wie nog leuke ideeën heeft en om graag samen met ons een actie op poten wil zetten of uitwerken, mag ons altijd iets laten weten. Het zou fijn zijn om als een warm Don Bosco team en met een mooie cheque voor dit goede doel te kunnen finishen in Knokke!”, besluit Ilse Defrijn.

Contact: ilse.defrijn@donboscohalle.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 okt 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 09 jul 2020
Sam Herremans | 05 jul 2020

archief