Alcoholcontroles in Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw

Alcoholcontroles in Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw

Alcoholcontrole_2013_p200

Ook een druk weekend achter de rug? De dag afgesloten met een uitstapje, een praatje, een glaasje?

Hopelijk dan niet te veel alcohol op. Want u riskeert niet alleen uw rijbewijs kwijt te spelen en een fikse boete, maar ook het risico op een ongeval vergroot aanzienlijk. 

Stoppen is blazen 

Zowel in de nacht van vrijdag op zaterdag als zaterdag op zondag werd er op verschillende plaatsen gecontroleerd. Alcohol, gordeldracht, boorddocumenten, … 

De eerste controleposten werden opgesteld in Beersel en Sint-Pieters-Leeuw. Verschillende inspecteurs streken toe en bouwden trechters uit, om bestuurders langs de controlepost te leiden. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in totaal 315 voertuigen gecontroleerd. Zeven bestuurders bliezen ‘positief’. Eén persoon diende onmiddellijk zijn rijbewijs af te geven voor 15 dagen. Vier andere personen bliezen alarm en dienden de wagen voor enkele uren aan de kant te zetten, of ze konden het stuur afstaan aan een andere ‘safe’ chauffeur.

De volgende nacht was de politiezone Zennevallei opnieuw van de partij. Deze keer werden controleposten opgesteld in Ruisbroek en Beersel. 164 voertuigen werden gecontroleerd. Zes bestuurders bliezen ‘positief’ en drie hiervan waren hun rijbewijs kwijt voor 15 dagen. Eén bestuurder blies alarm. Vier bestuurders bleken tevens onder invloed van drugs. 

Over het hele weekend werden vier voertuigen getakeld wegens niet verzekering. Daarnaast werd nog één persoon dat geseind stond voor zware feiten gevat en uit het verkeer gehaald.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 15 mei 2020

archief