HALLE - Drasopbrug toch open voor autoverkeer

HALLE - Drasopbrug toch open voor autoverkeer

2019-weg-naar-brug-drasopbrug-01_1562333926
Drasopbrug Halle toch open voor gemotoriseerd verkeer, maar ze is nog lang niet hersteld. Buurtbewoners halen slag thuis.
 
Img_4258
Karlien Luyckx vertolkte het standpunt van het ‘Drasop-brug Open’ Comité
 

De Drasopbrug toch open voor autoverkeer: dat is de conclusie die iedereen deelt na de "interpellatiezitting" die dinsdagavond  22 oktober 2019 is gehouden door de Halse gemeenteraad. Het Drasopcomité had die interpellatievraag ingediend en  verkregen.

Het  comité argumenteerde ter zitting dat de  sluiting van de brug  voor  gemotoriseerd verkeer zowel economisch  als ecologisch onverantwoord is.  De bewoners van de aanpalende wijken zouden  allemaal permanent  7 km moeten omrijden om het dorp van Buizingen of de  Halse stadskern te bereiken.  Omdat de Drasop ook zeer sterk helt en de  straten die op de brug aansluiten geen voet- of  fietspaden hebben, is er ook een (on)veiligheidsaspect. "Stappen en trappen" zijn in de praktijk voor veel mensen onhaalbaar en onrealistisch. De  verloedring van de omgeving en de buurt is nu al vast te stellen en uit zich in  sluikstorten en een onveiligheidsgevoel bij de buurtbewoners.

Het schepencollege  repliceerde bij monde van bevoegd schepen Bram Vandenbroecke: " We hadden graag een ruimere consultatie gehouden bij  een groter deel van de Halse bevolking, maar de tijdsdruk verhinderde dat. We kregen maar een maand de tijd om  ons advies in te dienen bij de Vlaamse overheid. Maar we zijn niet ongevoelig voor het ecologisch argument en we hebben  omrijfactor inderdaad onderschat". Het college komt dus deels terug op het  eerdere standpunt van  juni  jongstleden (brug voor fietsers en voetgangers alleen)  en  wil op de  smallere brug ( van 11 naar  6 meter breed) alternerend  autoverkeer dulden.  Ook het plan of de idee voor een ecoduct is dus  helemaal verlaten.  Alle oppositiefracties (N-VA, Vlaams Belang,  Halle  2019 en Open VLD ) toonden zich  elk op hun  beurt  tevreden met het nieuwe standpunt.

Volgens de schepen  zou de  brug alleszins "tijdens de lopende legislatuur niet  hersteld geraken". De interpellatiezitting  kende grote publieke belangstelling maar  verliep in een  zeer rustige sfeer.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2019
Roger Swalens
roger swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 09 jul 2020
Sam Herremans | 05 jul 2020

archief