HALLE - Colruyt opteert voor logistieke robotten

HALLE - Colruyt opteert voor logistieke robotten

Scallog-photo-696x455
Robotten kunnen het werk in stapelplaatsen verlichten. Colruyt toont grote interesse. © Scallog France
 

 

Colruyt maakt zich klaar voor logistieke robotten uit Frankrijk. De supermarktketen  heeft een minderheidsbelang genomen in de Franse start-up Scallog. Die maakt robots die magazijniers tijd en kilometers helpen besparen.

 Hoeveel Colruyt investeert, is niet bekend, wel heeft de firma een  stevig minderheidsbelang van 23,7 procent genomen. Het zou gaan om de eerste investering van Colruyt in logistieke robotica.

 Scallog uit Nanterre, vlak bij Parijs, is in 2013 opgericht door de ondernemer Olivier Rochet. Het bedrijf maakt robots die in magazijnen en distributiecentra de juiste rekken kunnen halen en afleveren bij menselijke operatoren.

Grote  spelers als Amazon en Alibaba gebruiken al gelijkaardige technologie om hun bestellingen snel en efficiënt af te handelen. Scallog zegt dat zijn robots tot drie keer meer bestellingen aankunnen dan menselijke operatoren. Bovendien moeten die mensen dankzij de robots veel minder afstanden afleggen en sparen ze tot de helft van hun tijd uit, klinkt het. Colruyt is van plan de technologie ook zelf te gebruiken, nadat het al een testproject met Scallog heeft afgewerkt. De technologie kan goed opgeschaald worden en biedt gebruikers een snel rendement op hun investering, klinkt het nog.

 Het Franse bedrijfje heeft in  Nanterre een ontwikkelings- en testcentrum van 2.000 m², telt zo'n 50 werknemers en wil er de komende 18 maanden nog eens 30 aanwerven. Het werkt al voor enkele grote bedrijven zoals L'Oréal, Airbus en Decathlon. Rochet zegt zijn bedrijf de komende drie jaar te willen uitbouwen tot de Europese leider in mobiele robots voor opslagplaatsen.

 Logistieke robotica wacht volgens marktonderzoekers een gouden toekomst. ABI Research voorspelt tegen 2025 een verduizendvoudiging van het aantal logistieke robots. In dat jaar zouden er zowat 4 miljoen rondrijden in 50.000 magazijnen overal ter wereld.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 09 jul 2020
Sam Herremans | 05 jul 2020

archief