Klimakkers presenteert vier duurzame projecten na een vierdaags bootcamp in HALLE

C21

Klimakkers presenteert vier duurzame projecten na een vierdaags bootcamp in HALLE

73458774_2498045170282793_7566829268483702784_n
 
Dsc_0664
 

De twintig jongeren gaven uitleg bij hun eigen klimaatconcepten in een bijna volle raadzaal van het stadhuis Halle op maandagavond 4 november. Gedurende de vier voorbije dagen dachten en werkten ze samen aan concrete oplossingen rond klimaat en duurzaamheid. Tijdens dit slotevent kregen ze de kans hun project naar overheden en ondernemers te pitchen. 

 

Dit bootcamp bracht jongeren tussen 18 en 28 jaar uit de regio samen. Ze volgden op voorhand een online opleiding rond energie om voldoende voorkennis te verwerven. Op dag één stonden bovendien bezoeken aan Nexans en Colruyt gepland. Vervolgens werkten ze tijdens deze vierdaagse, hun ideeën uit tot theoretische concepten onder begeleiding van twintig experten uit diverse vakgebieden. Dankzij de strakke voorbereiding en regie van Hannes Van Gansen, brachten ze dit tot een goed einde. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bootcampers brachten op een wervende manier hun presentaties. De zaal kon telkens een kritische vraag en een positieve opmerking brengen: 

 

RENECOOP plant leegstaande panden te renoveren door middel van educatieve workshops voor particulieren. Dit gebeurt mogelijks in samenwerking met lokale vakexperten, vdab en scholen waarbij de focus ligt op duurzaam bouwen. Hun zoektocht is nu een eerste pand te vinden en de partners samen te brengen. 

 

Help mee om samen met de LOCAL LEFTOVER-app voedselverspilling in uw buurt tegen te gaan! Wie fruit, groenten, maaltijden te veel heeft, kan deze via de nog te ontwikkelen app aanbieden in de buurt. Deze applicatie is bruikbaar voor zowel een appartement, straat of wijk. 

 

KIM wil mensen op de hoogte te brengen welke invloed hun acties hebben op het klimaat. Net zoals men bij de BOB-campagne rond alcohol werkt, komt zijn zusje KIM op tegen vervuiling en verspilling.  Op evenementen vul je een vragenlijst in waarbij je op een ludieke manier meer informatie krijgt rond je gedrag. De beloning is een KIM-sleutelhanger. Organisatoren krijgen achteraf data en feedback om hun festivals ecologischer te doen verlopen. 

 

Het klimaat gaat iedereen aan en heeft een sociaal gelaat. Biologische en/of lokale producten zijn vaak enkel toegankelijk voor een beperkt deel van de samenleving. Hierdoor ontberen mindergegoeden kwaliteitsvolle voeding. MOES vindt dat dit anders kan. Door een sociaal tarief in te voeren, gedragen door de samenleving, probeert MOES iedereen bij duurzame ontwikkeling te betrekken. 

 

Pajopower omkaderde dit bootcamp, dat eveneens kon rekenen op financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant, en ondersteuning van de stad Halle en tal van andere lokale partners. 

 

Klimakkers wil verder gaan op dit elan en wil blijven jonge mensen betrekken bij het klimaatverhaal met positieve acties. Waar dit bootcamp eindigt, starten vele nieuwe verhalen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 nov 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 23 mrt 2024
Marc Sluys | 23 mrt 2024

archief