HALLE - Met de fiets door de Basiliekstraat: opheldering gevraagd

HALLE - Met de fiets door de Basiliekstraat: opheldering gevraagd

Img_03590
Zichtbaarheid verkeersborden ontoereikend in Halse Basiliekstraat. Meer duidelijkheid gevraagd en toegezegd.
 
Img_03560
 

In de Basiliekstraat en Maandagmarkt geldt een fietsverbod tussen 10u en 18u. Desondanks zijn er nog heel wat fietsers die het verbod negeren. Dit geeft regelmatig aanleiding tot gevaarlijke situaties. Volgens N-VA-raadslid Wim Demuylder is dit deels te wijten aan de minimalistische signalisatie. De verkeersborden die het verbod moeten aanduiden zijn amper te lezen.

Hij bracht dit probleem ter sprake op de bevoegde commissie en stelde voor om een meer duidelijke signalisatie aan te brengen. Daarnaast was hij ook vragende partij voor een strengere controle door de bevoegde instanties.

 De commissie erkent het probleem en wil er iets aan doen. “We gaan de signalisatie duidelijker maken. Nu is het voor veel fietsers niet duidelijk wanneer ze nu wel en wanneer niet mogen fietsen in de Basiliekstraat”, zegt Bram Vandenbroecke (Groen), schepen van Mobiliteit. “We bekijken de aanpak samen met de communicatiedienst van de stad en met alle betrokkenen zoals handelaars, fietsersbond en scholen. De complexiteit zit hem uiteraard  onder andere in het feit dat leerlingen ’s ochtends wel naar school mogen fietsen door de Basiliekstraat maar dit niet mogen doen als ze terug naar huis gaan. Een volledig fietsverbod is niet aan de orde omdat het ’s morgens voor veel leerlingen wel een veilige weg is naar school. Anderzijds is de politie bereid om gedurende een periode repressief op te treden. Toch blijft het de bedoeling om dit probleem op een positieve manier aan te pakken”.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 nov 2019
Roger Swalens
roger swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 17 jan 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 16 jan 2020
Roger Swalens | 16 jan 2020
Roger Swalens | 15 jan 2020
Roger Swalens | 13 jan 2020
Roger Swalens | 10 jan 2020
Roger Swalens | 09 jan 2020

archief