HALLE - Hoe lang blijft de Lamme G nog lam?

HALLE - Hoe lang blijft de Lamme G nog lam?

763
De Lamme houdt de poorten voorlopig dicht

 

Wanneer voetbalt SK Pepingen-Halle weer in Halle? Wat zijn de recentste ontwikkelingen in het stadiondossier Lamme Guiche? Die vragen stelde N-VA-raadslid Benjamin Swalens tijdens de jongste  commissie samenleving van de stad Halle. Een antwoord kwam er niet. Schepen van sport Busselot was vergeten dat er commissie was en liet na aanvang van de vergadering telefonisch aan de voorzitter weten dat hij een andere vergadering had.

 “In Halle kan dat allemaal. De zwijgende leden van de meerderheid (sp.a-CD&V-Groen) laten dit gebeuren. En dus moet de oppositie het doen zonder antwoorden en zonder informatie. Toen ik begin dit jaar gemeenteraadslid werd, had ik niet gedacht dat de manier waarop Halle bestuurd wordt zo bedroevend zou zijn”, zegt Swalens.

 

De schepen kon het dossier dus niet toelichten. Nochtans beweegt er heel wat in het dossier. De CVBA, waarmee de stad een erfpacht sloot, kreeg twee nieuwe bestuurders. Deze nieuwe bestuurders hebben geen band met Halle of Pepingen maar richtten intussen wel een nieuwe VZW op met de naam SK Halle. Deze nieuwe vzw heeft in haar doelstellingen naast ‘het inrichten van sportactiviteiten’ ook ‘het huren of verwerven van roerende en onroerende goederen’ staan. “De link tussen voetbal en het verwerven van onroerende goederen is op zijn minst vreemd te noemen. Helaas bleven vragen waar dit allemaal naartoe gaat en welke rol de stad Halle hierin kan of wil spelen onbeantwoord. Halle verdient beter”, besloot Swalens.

 Schepen Busselot  (CD&V) reageerde achteraf met de melding “Het klopt inderdaad dat ik in mijn agenda een dubbelboeking had, een menselijke fout me dunkt. Toen de voorzitter mij belde, heb ik mij hiervoor meteen uitvoerig verontschuldigd. Het feit dat de oppositie stelt dat ze hierdoor geen informatie verkrijgen betreffende het dossier Lamme Guiche, lijkt me echt te kort door de bocht. Het punt Lamme Guiche stond niet op de agenda van de betreffende commissie samenleving. Men had dit punt proactief kunnen laten toevoegen op de commissie in plaats van het in de varia aan te brengen.”  Volgens de schepen vloeien alle huidige verwikkelingen voort uit de onopgeloste meningsverschillen tussen de cvba en de vzw die elk een vinger in de pap van het stadion hebben: “Er bestaat onenigheid over de huurprijs die de vzw sk Pepingen Halle moet betalen aan de cvba. De stad heeft echter geen rechtstreekse contractuele band met de voetbalclub, enkel met de cvba met wie een erfpachtovereenkomst werd opgesteld dat door beide partijen (cvba en stad Halle) moet worden gerespecteerd. De stad Halle probeert bijgevolg neutraal op te treden en neemt weliswaar de rol van bemiddelaar op zich om te trachten tot een oplossing te komen voor alle partijen “ Concreet betekent dit dat de cvba het stadion zou mogen verhuren aan andere sportclubs zolang bovenstaande voorwaarden zijn ingevuld. Op die manier kan de cvba via meerdere clubs inkomsten genereren en hoopt het schepencollege dat de huurprijs per club kan zakken. “Dit voorstel is overgemaakt aan de cvba waar we nu nog op hun reactie wachten.” Aldus schepen Busselot.

Raadslid Swalens denkt van zijn kant dat de situatie mede haar oorsprong vindt in het feit dat één beheerder van de cvba zijn financiële inbreng zo vlug mogelijk wil terugvorderen. Wat  nadien gebeurt, blijft onduidelijk.

De voetballiefhebbers  hebben  weinig of geen vat op de aard en intenties van de ingewikkelde eigendoms- en beheersconstructies en zij blijven dus voor een gesloten Lamme Guiche poort staan op dit ogenblik.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 22 jan 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 20 jan 2020
Roger Swalens | 20 jan 2020
Roger Swalens | 17 jan 2020
Roger Swalens | 16 jan 2020
Roger Swalens | 16 jan 2020
Roger Swalens | 15 jan 2020

archief