Vuurwerk verboden met oudejaar in Halle

Vuurwerk verboden met oudejaar in Halle

Vuurwerk_emile_
 

In Halle mag er met oudejaar geen vuurwerk meer afgestoken worden. Eerder dit jaar heeft ook de Vlaamse overheid een algemeen vuurwerkverbod ingesteld. Steden kunnen weliswaar bij bepaalde gelegenheden een uitzondering toestaan. Maar het dierenleed dat veroorzaakt wordt door vuurwerk, weegt niet op tegen die enkele minuten lichtvreugde. Er vallen ook elk jaar gewonden bij ongevallen met vuurwerk. Tijdens een gemeenteraad werd gevraagd hoe dit zal gecontroleerd worden. Controle was toen geen prioriteit van de politie. 

 

Een vuurwerkje afsteken, voor velen is het fonkelende kers op de feestvreugde. Maar aan die feestvreugde komt soms abrupt een einde door een afgeweken vuurpijl of het gebruik van illegaal vuurwerk.  Jaarlijks worden in ons land 10 tot 20 feestvierders overgebracht naar het ziekenhuis met brandwonden en oogletsels. Door de enorme explosiekracht van vuurwerk gaat het bovendien om zware verwondingen. Vuurwerk leidt vaak ook tot incidenten met paniekerige dieren, soms met zware verwondingen en het overlijden tot gevolg.

 

 

Om dat te vermijden verbiedt Vlaanderen sinds dit jaar het afsteken van vuurwerk. Steden en gemeenten kunnen nog steeds een afwijking toestaan bij officiële evenementen of met bepaalde feesten. Maar Halle gaat hier voor oudejaar geen gebruik van maken en is van oordeel dat het  dierenwelzijn en de volksgezondheid voorgaan. Het verbod geldt ook voor voetzoekers, wensballonnen en carbuurbonnen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2019
Marc Sluys
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 14 feb 2020
Devogeleer Emile | 14 feb 2020
Roger Swalens | 13 feb 2020
Roger Swalens | 12 feb 2020
Marc Sluys | 10 feb 2020

archief