HALLE - Wachttijden voor parkeerkaarten

HALLE - Wachttijden voor parkeerkaarten

Editiepajot_hallez_gooikenaar_foto_merckx
Parkeerkaarten voor bewoners laten op zich wachten, maar er is wel beterschap op komst. (foto Felix Merckx)
 
Oudstrijdersplein
Stadsdiensten werken aan beter systeem bewonerskaart voor parkeren in eigen wijk (foto Olaf)
 

Hallenaren die een bewonerskaart aanvragen moeten  mometeel  geduldig zijn. De normale wachttijd wordt dezer dagen  overschreden. In de plaats van  de gebruikelijke 2 kan het tt 8 weken duren vooraleer je je  parkeerkaart kan afhalen.agt in Halle moet geduld oefenen want het duurt veel langer dan de beloofde twee weken voor je een nieuw exemplaar kan afhalen. Benjamin Swalens (N-VA), die de situatie aanklaagt, vraagt dat de stad beter communiceert. De digitalisering van de aanvragen moet binnenkort beterschap brengen.

 Een bewonerskaart om als bewoner te gratis te kunnen parkeren in een blauwe zone kan je volgens de website van de stad al twee weken na de aanvraag ophalen in het stadhuis. Maar in de praktijk duurt het veel langer en volgens Swalens leidt dat tot onterechte boetes. “Het zorgt voor ongemak bij bewoners die hun wagen elders moeten parkeren of boetes krijgen wegens vervallen bewonerskaart terwijl ze tijdig hun aanvraag vernieuwden. Wie wie een kaart aanvraagt, krijgt geen enkele reactie dat de levertijd momenteel acht weken bedraagt in plaats van twee weken. Bewoners blijven in de grootste onzekerheid of hun aanvraag wel correct is ontvangen aangezien ze wekenlang niks horen."

Volgens  de stadsdiensten is er wel degelijk vertraging  bij het afleveren van de bewonerskaarten. De dienst Mobiliteit heeft de handen vol met het afleveren van de kaarten; ook innames van het openbaar domein ,parkeerverbodenen de toegang tot de verkeersvrije zones vergen veel werk. Er loopt intussen een vijfde meer aanvragen binnen dan vorig jaar. Volgens de  dienst is de vertraging wel beperkt tot vier weken en moet er binnenkort beterschap komen. Er komt een digitale registratie voor het bewonersparkeren, wat de administratie moet beperken. Ook de aanvragen voor het innemen van het openbaar domein worden begin volgend jaar digitaal verwerkt. “Het is positief dat er oplossingen gezocht worden, maar dat neemt niet weg dat er nu wel veel mensen in het ongewisse blijven over hun aanvraag”, aldus Swalens. “Hierover zou transparanter gecommuniceerd moeten worden. Dat zou heel wat frustratie vermijden.”

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2019
Roger Swalens
editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 09 jul 2020
Sam Herremans | 05 jul 2020

archief