Symfonisch orkest voor jubileumeditie Servaisconcerten

Symfonisch orkest voor jubileumeditie Servaisconcerten

Servaisconcert25_foto1
 
Servaisconcert25_foto2
 
Servaisconcert25_foto3
 

De ‘Servaisconcerten’ vierden een zilveren jubileum, want op 22 november 2019 vond de vijfentwintigste editie plaats. In november 2006 organiseerden de vzw Servais en cc ’t Vondel een eerste ‘Servaisconcert’: een klassiek concert met musici van (inter)nationaal niveau en minstens één compositie van de Halse cellist Servais op het programma. De formule sloeg aan, en dertien jaar zijn we toe aan de 25e editie.

Voor het eerst was er een symfonisch orkest te gast: het Universitair Symfonisch Orkest van de KULeuven, 65 jonge musici onder leiding van Edmond Saveniers. Het concert begon met de ‘Ode à Claude Debussy’ van de 90-jarige Vlaamse componist Frits Celis. Vervolgens schitterde het orkest samen met cellist Didier Poskin in het Celloconcerto in si klein van Servais. Een te weinig bekende parel uit het cellorepertoire. Poskin verraste het publiek met een extra compositie van Servais: La Romanesca. Hij bespeelde daarvoor een andere cello, bespannen met darmsnaren zoals in Servais’ tijd. Het orkest sloot af met de Symfonie nr. 2 van Aleksandr Borodin. Na een daverend applaus volgde nog de Ouverture to Candide van Leonard Bernstein. Het orkest had hetzelfde programma eerder al met succes drie keer in Parijs en twee keer in Leuven gebracht en sloot de reeks af in Servais’ geboortestad.

CC ’t Vondel was goed gevuld voor dit bijzondere concert. Onder de aanwezigen ook Edmond Baert, eredocent cello van het Conservatorium van Brussel en al vier decennia promotor van Servais’ muziek, en Victor Tereshchenko, vertegenwoordiger van de Russische ambassade in België.

Het 26ste Servaisconcert vindt plaats op 16 april 2020 in de Servaisacademie en biedt een podium aan het Tansman Quartet en Ann Van Hecke. Meer info via www.servais-vzw.org en www.vondel.be.


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 09 jul 2020
Sam Herremans | 05 jul 2020

archief