HALLE - Loketten stadhuis worden aangepast

HALLE - Loketten stadhuis worden aangepast

Beeld-nieuwedienstverlening
Hals stadhuis krijgt nieuwe loketten. Gemeenteraad keurt uitgave van zowat half miljoen euro goed.
 

Halle gaat volgend jaar de lokettenzalen van Bevolking en Burgerlijke stand in het stadhuis laten samensmelten tot één centrale balie. De gemeenteraad van Halle heeft op dinsdag 26 november 2019 ingestemd met het bestek en de raming voor de verbouwingswerken. In het voorjaar 2020 zal de stad een aannemer aanstellen voor de uitvoering van de werken.

 

 Wie vandaag naar de stad komt voor een nieuwe identiteitskaart, een geboorteaangifte of een uittreksel, bewijs of attest, weet niet altijd of hij/zij bij de dienst Bevolking of de Burgerlijke stand moet zijn. Die zorgen zijn binnenkort verleden tijd want de stad gaat het stadhuis verbouwen en de twee diensten onderbrengen in één grote balie: ‘Burgerzaken’.

 In de  balie zal de burger eerst via een centrale ticketzuil aanduiden voor welke documenten hij langskomt.  Van zodra een burger aan de beurt is,  wordt hij naar het juiste loket(nummer) doorverwezen. De stad voerde een stabiliteitsstudie uit en duidde een ontwerper aan voor het opmaken van een ontwerp, lastenboek en een schetsontwerp.

 De gemeenteraad gaf dinsdagavond groen licht voor het bestek en de raming  voor de herinrichting. Dat kost ongeveer 478.000 euro (excl. BTW). De stad zal nu een aannemer aanduiden om de opdracht uit te voeren. De dienstverlening en de openingsuren blijven tijdens de werken gewaarborgd.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 15 mei 2020

archief