HALLE - Villa Reumont: N-VA is opgelucht

HALLE - Villa Reumont: N-VA is opgelucht

13-08-rogier-lindemans
Rogier Lindemans hoopt op een nieuw Erfgoedbeleid in Halle

N-VA Halle toont zich verheugd dat het schepencollege weigerde een vergunning te verlenen om de Villa Sainte Anne, ook villa Reumont genoemd,  te slopen. N-VA-raadslid Rogier Lindemans, die de zaak mee in de openbaarheid bracht begin juli, is tevreden met de weigering.

 ‘Gelukkig laat het schepencollege de sloop niet toe. De villa is één van de mooie restanten van art deco in onze stad en dreigde te moeten plaats ruimen voor het zoveelste banale appartementsgebouw’, zegt Rogier Lindemans die oproept waakzaam te blijven. Ook andere historisch waardevolle panden zijn immers bedreigd.

 ‘Hopelijk is dit het begin van een ander ruimtelijk beleid in onze stad. We moeten hierop inzetten. De villa is immers niet het enige historische gebouw dat bedreigd wordt. Ook de villa Petre op de Bergensesteenweg moet waarschijnlijk plaats maken voor een appartementsgebouw.’

 Lindemans werkt ook aan een oplossing. Begin september diende hij het voorstel in om een inventaris te maken van het stedenbouwkundig erfgoed in de stad.  Deze inventaris zou dan kunnen dienen als basis voor het ontwikkelen van een echte duurzame visie op erfgoed in de stad. Waarschijnlijk neemt de meerderheid over dit voorstel een beslissing komende maand tijdens de opmaak van de begroting.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 dec 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 10 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
PenZine | 31 jul 2020
Roger Swalens | 26 jul 2020
Roger Swalens | 24 jul 2020
Devogeleer Emile | 19 jul 2020

archief