HALLE - Zwerfvuilruimende Verenigingen beloond

HALLE - Zwerfvuilruimende Verenigingen beloond

Pad-19-126_drawing_final5__1_
Vier gemeenten - Halle, Beersel, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw - hielden dit voorjaar samen een zwerfvuilactie. Halle beloont nu de deelnemende verenigingen.
 

Halle beloont milieuvriendelijke verenigingen met ruim 6500 euro.

De stad Halle beloont 8 verenigingen, die de voorbije maanden zwerfvuilacties of natuurbeheeracties hebben georganiseerd, met een subsidie. In totaal gaat het om 6.500 euro. Met deze financiële ondersteuning wil de stad de organisaties motiveren om ook volgend jaar de handen uit de mouwen te steken voor het milieu.

In ruil voor het opruimen van zwerfvuil op het openbaar domein of het uitvoeren van natuurbeheeracties krijgen verenigingen een financieel ruggensteuntje van de stad. Hoe meer straten je opruimt, hoe groter de subsidie.

Natuurpunt Halle krijgt dit jaar trouwens de grootste subsidie: 3025 euro. Dat hoeft niet te verbazen als je weet dat een aantal vrijwilligers elke week de straat optrekt voor een zwerfvuilactie. Voorts organiseren ze jaarlijks de ‘Dag van de Natuur’,  een dag waarop alle vrijwilligers en verenigingen worden uitgenodigd om samen een stukje natuur in de stad te beheren. Dit jaar was het natuurreservaat nabij de Berendries het werkterrein. Met alle enthousiastelingen werden er bomen geplant en wilgen geknot en natuurlijk werd er ook met volle teugen genoten van de buitenlucht en de natuur.

Naast Natuurpunt Halle kregen ook De Okkernoot vzw, Streekvereniging Zenne & Zoniën, Ringwerkgroep 02, Scouts Halle, Scouts Sint-Rochus, JNM Zuidwest-Brabant en Chirojongens Sabbath Buizingen een subsidie.

Ben ook jij nog op zoek naar een zinvolle activiteit voor je vereniging in 2020 die bovendien iets oplevert? Maak dan met je leden nu al goede en milieuvriendelijke voornemens voor het nieuwe jaar.

Meer info vind je op  https://www.halle.be/premies-subsidies-en-toelagen/subsidies/subsidies-voor-milieu-en-natuuracties

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 10 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
PenZine | 31 jul 2020
Roger Swalens | 26 jul 2020
Roger Swalens | 24 jul 2020
Devogeleer Emile | 19 jul 2020

archief