Kleine vaantjesboer toont zijn kleerkast vandaag zondag tot 18 uur

Kleine vaantjesboer toont zijn kleerkast vandaag zondag tot 18 uur

Img_4368
 
Img_4365
 
Img_4363
 
Nog tot  zondag 8 december trekt de “Kleine Vaantjesboer” zijn kleerkast open en laat hij iedereen meegenieten van zijn mooie collectie kleedjes die hij in die dertig jaar mocht ontvangen bij grote gelegenheden, elk jaar met carnaval Halle kan een carnavalsvereniging de kleine Vaantjesboer aankleden met een aangepast kostuumpje van hun vereniging.

Het beeldje van de kleine Vaantjesboer is ontstaan toen de voormalige directeur van de kunstacademie “De Meiboom” zijn leerlingen motiveerde om een beeldje te ontwerpen, het beeldje van Rita Callebaut uit Gooik kreeg de voorkeur en kreeg een plaatsje op de Beestenmarkt.

Bij elke grote gelegenheid en carnaval Halle word de “de Kleine” aangekleed in een uniformpje passend bij het thema.

De Confrérie van de Vaantjesboer wist te vertellen dat de “Kleine Vaantjesboer” op die 30 jaar al meer dan 40 verschillende kostuumpjes mocht ontvangen.  Het zouden er een tiental meer moeten zijn maar er zijn er in die dertig jaar een paar verdwenen, wie nog in het bezit is van een kostuumpje of dergelijke wat de kleine Vaantjesboer heeft gedragen, mag nog contact opnemen met de Confrérie om de verzameling compleet te maken.

De expo van het rijk gevulde verleden van de kleine Vaantjesboer vindt plaats tot en met zondag 8 december in de Oude Post, Kardinaal Cardijnstraat te Halle. Op vrijdag is er vanaf 20u00 de vernissage, Burgemeester Marc Snoeck (sp.a) en Luc Vandenbroucke, de Wikipedia van de Halse geschiedenis zal die dag een woordje uitleg geven, en beloofde ook voor een verassing over dingen die de Hallenaren nog niet weten, maar dat is voor vrijdag 6 december.

Hierbij nodigt de Confrérie van de Reus Vaantjesboer en de Kleine Vaantjesboer iedereen van harte uit op deze unieke, feestelijke tentoonstelling op zondag 8 december van 10u00 tot 18u00 in de Oude Post te Halle; De toegang is gratis.

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 21 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 11 sep 2020
Roger Swalens | 09 sep 2020
Sam Herremans | 06 sep 2020

archief