Nieuwe start voor Mondiaal HALLE in 2020

Nieuwe start voor Mondiaal HALLE in 2020

Position_switch
Nieuwe start voor Mondiaal Halle in 2020. Foto ingezonden
 

 De brede memorandum-actie Mondiaal Halle - opgericht naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 -  schakelt naar volgend jaar toe naar een andere aanpak, aangepast aan de nieuwe lokale beleidsperiode 2020-2025. 
Miguel Estrada, één van de gangmakers van Mondiaal Halle van het eerste uur: “De voorbije twee jaar werd met Mondiaal Halle één en ander in beweging gezet en kon dit project rekenen op waardering en sympathie in Halle. De nieuwe beleidsperiode 2020-2025 maakt echter een herpositionering van Mondiaal Halle noodzakelijk.

Daarom willen wij onze manier van werken verregaand vernieuwen.”  Zo zal er gestopt worden met de mondiale gesprekstafels die de voorbije twee jaar maandelijks werden georganiseerd de derde zondag van de maand. 

 

Mondiaal Halle : tevreden terugblikken, hoopvol vooruitkijken
Miguel Estrada : “Met onder meer het aanstellen van een schepen voor mondiaal beleid, het omarmen van de werelddoelen (duurzame ontwikkelingsdoelstellingen - sdg’s) in de meerjarenplanning van de stad Halle en de helft van de gemeenteraadsleden die al een ontwikkelingsdoel hebben geadopteerd kan Mondiaal Halle zowel tevreden terugblikken op een geslaagde actieperiode als hoopvol vooruit kijken hoe het mondiaal beleid lokaal zal uitgerold worden.”

Mondiaal Halle : switch naar klankbordgroep
Miguel Estrada : “Na een bezinningsperiode gaat in mei Mondiaal Halle zich opnieuw publiek tonen.  Wij willen blijven inzetten op partnerschap en burgerparticipatie omtrent een lokale mondiale visie en deze concepten verder verdiepen en ontwikkelen. Een nieuwe lente en een nieuw geluid.  In 2020 neemt Mondiaal Halle een nieuwe start als klankbordgroep die met een scherpe blik een aanvullende rol zal spelen bij de lokale vertaling van de urgente mondiale agenda. Wie zelf wil deelnemen aan deze klankbordgroep kan mailen naar hallemondialestad@gmail.com.”

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 10 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
PenZine | 31 jul 2020
Roger Swalens | 26 jul 2020
Roger Swalens | 24 jul 2020
Devogeleer Emile | 19 jul 2020

archief