HALLE - Stadsbestuur wil 90.6 miljoen € investeren

HALLE - Stadsbestuur wil 90.6 miljoen € investeren

Meeerjarenplan
Halle heeft heel wat plannen en informeert er over via allerlei kanalen
 

De jongste gemeenteraad (december 2019)- van Halle was, zoals in nagenoeg alle Vlaamse gemeenten, gewijd aan het meerjarenplan voor de lopende legislatuur. De meerderheid van SP.a CD&V en Groen maakt zich sterk alles samen 90,6 miljoen euro, waarvan 40 miljoen wordt geleend, te zullen uitgeven aan investeringen. Dat is een flinke brok meer dan in de vorige legislatuur, waar uitgegaan is van het cijfer 26,5 miljoen. Van die som zijn er in werkelijkheid maar 15,4 miljoen of 58 % werkelijk uitgegeven, zo blijkt uit een studie die op 18 december 2019 verscheen in Het Nieuwsblad. Halle scoorde hiermee tamelijk zwak.

De ervaring uit het verleden toont aan dat vele Vlaamse gemeenten met indrukwekkende cijfers uitpakken, maar dat aan het einde van de rit wel heel wat minder is gerealiseerd dan was beloofd of voorgespiegeld,  en dat blijkt uit de cijfers die de krant aanhaalt.

 Hoe dan ook gaat een groot deel van het geld dat uit de stadskas moet, naar plannen en projecten die al aan de gang zijn.

Zo gaan er de komende jaren vele miljoenen naar de afwerking van projecten die nu al bezig zijn: de uitbouw van het nieuwe politiekantoor in de Fabriekstraat, de bouw van een nieuw stadsmagazijn met containerpark in de Lariellestraat, de restauratie en uitbreiding van het historisch stadhuis aan de Grote Markt en de bouw van nieuwe assistentiewoningen naast het centrum Van Koekenbeek.  Er wordt opnieuw geld uitgetrokken voor de renovatie van de bibliotheek, voor werken in Cultuurcentrum ’t Vondel en voor de Paterskerk, die nog wacht op een nieuwe bestemming. 12,2 miljoen euro gaat naar straat- en rioleringswerken.  In het stadscentrum wordt niet gewerkt zolang de bouw van de Zuidbrug bezig is, en dat is minstens tot 2014.

De stad Halle wil ook 1,2 miljoen uitgeven aan de vernieuwing van het eigen wagenpark, dat volledig “groen” moet worden. Er komen nieuwe of vernieuwde speelpleinen, meer kinderopvang en enkele “Zenneterrassen” in de aanloop naar een volwaardig “landschapspark”. Verder wordt het stadhuis aan het Oudstrijdersplein aangepast met het oog op een betere dienstverlening voor de inwoners.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 10 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
PenZine | 31 jul 2020
Roger Swalens | 26 jul 2020
Roger Swalens | 24 jul 2020
Devogeleer Emile | 19 jul 2020

archief