HALLE - Kom!pas werkt nu preciezer

HALLE - Kom!pas werkt nu preciezer

Kompas
Kom!pas bereikt steeds meer Hallenaren. ©Stad Halle

Meer dan 1000 Hallenaren genieten van  Kom!pas voor voordelige vrijetijdsparticipatie. Sinds 2011 wil de stad  Halle de financiële drempel  bij deelneming aan vrijetijdsactiviteiten wegwerken met de Kom!pas. Wie deze kortingspas heeft, betaalt 1/4e van de standaardprijs bij de geëngageerde verenigingen. De Kom!pas wordt toegekend aan inwoners van Halle die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming in de ziekteverzekering of die budgetbegeleiding krijgen.

 

Onlangs is de 1000ste Kom!pas toegekend. De doelgroep waarvoor deze kortingspas in het leven geroepen is, wordt dus steeds beter bereikt. Toch ziet de Kom!paswerkgroep – die bestaat uit stadsdiensten en sociale partners – nog steeds heel wat uitdagingen. Slechts 20% van de afgebakende doelgroep heeft een Kom!pas

 

Het blijft dus belangrijk om mensen richting vrijetijdsaanbod te krijgen. Naast het financiële aspect, spelen er nog andere redenen waarom de stap naar het aanbod van een sportclub of vereniging niet zo gemakkelijk gezet wordt.

 

De Kom!paswerkgroep wil komende jaren de andere drempels weg te werken. Dit gebeurt nu al, bijvoorbeeld via buurtsport en de ondersteuning van initiatieven zoals Habbekrats en Nederlands onder de Zon. Zo zal het CAW starten met een team dat deelneemt aan de Belgian Homeless Cup en zet de Halse speelpleinwerking extra in op het bereiken van kinderen in armoede. CC ’t Vondel wil de doelgroepen bereiken door hen te betrekken bij het samenstellen van het programma-aanbod. En omdat met 2 leuker is dan alleen, wil de stad in de toekomst vrijwilligers inschakelen die de mensen mee op sleeptouw nemen door het vrijetijdsaanbod in Halle.

 

Al 54 vrijetijdsaanbieders in Halle geven 75% korting

Sportclubs, jeugdverenigingen en socio-culturele initiatieven die actief zijn in Halle kunnen zich engageren om korting te bieden aan mensen met een Kom!pas. Dit houdt in dat mensen met een Kom!pas bij hen welkom zijn aan 1/4e van de basisprijs. Via een subsidieformulier kan de vereniging de helft van het verlies terugvragen aan de stad. Na 8 jaar Kom!pas zijn er al 54 vrijetijdaanbieders die zich hiertoe engageren. Verenigingen die zich ook willen engageren voor de Kom!pas werking kunnen de engagementsverklaring invullen op www.kompashalle.be. Wist je trouwens dat mensen met een Kom!pas in het buurtrestaurant van CC ’t Vondel kunnen lunchen aan slechts €7?

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 18 feb 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 14 feb 2020
Devogeleer Emile | 14 feb 2020
Roger Swalens | 13 feb 2020
Roger Swalens | 12 feb 2020

archief