HALLE - Toekomst Villa Reumont onzeker. Projectontwikkelaar in beroep.

HALLE - Toekomst Villa Reumont onzeker. Projectontwikkelaar in beroep.

Villa_reumont_en_sint-lucasarchief
Erfgoedwaarde erkend, beroep tegen weigering sloop ingediend.
 

Het ziet ernaar uit dat de toekomst van de Villa Reumont aan de Halse Villalaan onzeker blijft. Het schepencollege sprak zich eerder negatief uit over de vraag om het gebouw, waarvan de Erfgoedwaarde in Halle  algemeen wordt erkend, maar dat geen  bijzonderre bescherming geniet, te slopen en er een twintigtal appartementen voor in de plaats te zetten. De projectontwikkelaar gaat, zoals te verwachten viel, bij de provincie Vlaams-Brabant in beroep tegen deze beslissing. Ontwikkelaar Lacaille houdt voet bij stuk en wil via de Bestendige Deputatie gelijk halen en zijn plannen doorzetten.

 

In de beroepsprocedure bij de Bestendige Deputatie moeten of kunnen alle betrokken partijen hun positie juridisch onderbouwen. De Deputatie spreekt zich uit als rechtscollege. Wat ook de positie van de deputatie is, er blijft nog steeds een mogelijkheid om verder te procederen via de Raad voor vergunningsbetwistingen.

Vanuit het standpunt van de projectontwikkelaar is het instellen van een beroep haast vanzelfsprekend: er is al veel tijd, energie en geld gestoken in de voorbereiding van een dossier waarin met alle geldende regels op het vlak van de Ruimtelijke Ordening en de Stedenbouw rekening is gehouden.

De Bestendige Deputatie moet binnen zestig dagen beslissen over het aangetekende beroep van de projectontwikkelaar.  Maar elke betrokken partij kan verder procederen, wat ook de uitspraak is.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2020
Roger Swalens
roger swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 10 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
PenZine | 31 jul 2020
Roger Swalens | 26 jul 2020
Roger Swalens | 24 jul 2020
Devogeleer Emile | 19 jul 2020

archief