HALLE - Oud Stadhuis uit de doeken!

HALLE - Oud Stadhuis uit de doeken!

Stadhuis_halle
Hals stadhuis ontdoet zich van nu overbodige geworden doeken en stellingen. ©Stad Halle
 

 

Het historisch stadhuis van Halle staat vanaf maandag 13 januari 2020 niet langer in de steigers

Maandag zal het statige historisch stadhuis opnieuw in  volle glorie schitteren op de Halse Grote Markt. Want nu de buitenrestauratie van het dak, de ramen en de gevels voltooid is, zal de aannemer de werfpanelen en de steigers grotendeels verwijderen.

 Sinds 2 mei 2018 staat het historisch stadhuis in de steigers voor een grondige opknapbeurt. Nu - 19 maanden later – zijn het volledige dak, de toren, de dakkapellen, de sierelementen en de gevels volledig gerenoveerd. Ook de buitenramen en -deuren werden volledig vernieuwd, uiteraard naar historisch model. Nu deze renovaties erop zitten, kan de bescherming weg.

 In de  volgende weken het historisch stadhuis  toegankelijk gemaakt voor mensen met een beperking. Om dit mogelijk te maken wordt de trappenpartij uitgebreid met een hellend vlak.

 

Binnenkort valt ook het doek over de binnenrestauratie en kan het toerismekantoor terugkeren naar zijn vertrouwde locatie. Van zodra dit gebeurd is worden de huidige containers van het toerismekantoor verwijderd. Toch blijft de werfzone op het J. Possozplein behouden omdat er een  nieuwe achterbouw komt om de lift, de bergruimten, de technische ruimte en de toiletten in onder te brengen. De achterbouw staat volledig los van het historisch gebouw, met uitzondering van een toegangsverbinding zodat het zicht op de achtergevel bewaard blijft.,Er is een voorontwerp dat nog moet worden uitgewerkt en verfijnd.

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 10 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
PenZine | 31 jul 2020
Roger Swalens | 26 jul 2020
Roger Swalens | 24 jul 2020
Devogeleer Emile | 19 jul 2020

archief