HALLE - Dats24 bevestigt: CNG blijft verantwoorde keuze

HALLE - Dats24 bevestigt: CNG blijft verantwoorde keuze

D24_content-blok_cng_rijden_op_aardgas
DATS24© - Vertrouwen in CNG blijft
 

Dats24 reageert op de VRT-studies die recent in het nieuws kwamen over de klimaat- en milieuvriendelijkheid van autobrandstoffen. Ziehier het standpunt: "Ook met de recente berichtgeving over aardgas-emissies, blijven we bij DATS 24 overtuigd van de kwaliteiten van CNG als brandstof. Er is immers een zeer groot verschil tussen de Belgische/Europese aardgasmix en de Amerikaanse, waarop de berichtgeving is gebaseerd.

De emissies van aardgas die gebeuren in de keten - van ontginning, transport tot opslag - zijn fundamenteel lager in België, in vergelijking met de VS. Bovendien houdt het onderzoek geen rekening met de systeemvoordelen van het aardgasnetwerk en het CNG-voertuigenpark. Zo wordt er geleidelijk overgeschakeld op bio-CNG, en speelt CNG een positieve rol in de transitie naar waterstofmobiliteit.

Al deze inzichten maken dat we bij DATS 24 in volle overtuiging kiezen – en blijven kiezen – voor rijden op CNG. "

"Wij kunnen u bevestigen: CNG is en blijft een verstandige keuze voor het milieu.Hoe we dat zo zeker weten? We hebben er samen met onze interne specialisten en onze partners, zoals de VUB, Thomas More Hogeschool en UGent uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

De bijna 20.000 ingeschreven Belgische CNG-auto’s kunnen dus met een gerust hart de baan op blijven gaan, "zo besluit de Colruytdochter.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 25 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 18 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020

archief