HALLE - Postgebouw te koop

HALLE - Postgebouw te koop

Post_halle
Postgebouw wordt verkocht, postkantoor blijft in centrum van Halle.

Het gebouw van Bpost in Halle centrum wordt verkocht maar het postkantoor blijft er wel bestaan. Dat is zopas meegedeeld door de communicatiedienst van BPost. Post zal ook overwegend met de auto worden bedeeld en niet langer met fiets of elektrische brommers. Eerder werd al bekend gemaakt dat niet-dringende post maar twee keer per week zal besteld worden. De postbodes, die de verdeling verzorgen van kranten, pakjes en post, vetrekken niet meer van uit het postkantoor in Halle maar wel vanuit Huizingen.

De postbodes, die de regio Halle bedienen, vertrekken niet meer van uit het distributiecentrum in Halle maar wel vanuit Huizingen. De post wordt nu ook samen met pakjes bedeeld. Daarom worden de fiets- en brommerrondes vervangen door bestelwagens. Van uit Huizingen vertrekken de postwagentjes naar andere Halle, Lennik, Pepingen en Gooik.

“Er is een explosie van pakjesbestellingen door het on-linewinkelen. Die kunnen niet met de fiets verdeeld worden, dat zou veel te zwaar worden voor de postbodes. Er wordt een nieuw distributiemodel van kracht waarin ook de rondes worden aangepast. We zetten dus meer bestelwagens in en evolueren meer en meer naar elektrische alternatieven. Door meer elektrische voertuigen aan te schaffen verlagen we onze ecologische voetafdruk”, zegt Barbara Van Speybroeck van Bpost.

Postgebouw te koop

Bpost zet het postgebouw in de Theunckensstraat te koop. Het postkantoor zelf blijft waar het is : in de Theunkensstraat.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 25 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 18 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020

archief