Zwitser zet muziek van Servais op cd en stelt deze voor in HALLE

Zwitser zet muziek van Servais op cd en stelt deze voor in HALLE

Dsc_2051
De CD werd zondagnamiddag voorgesteld. Foto's ingezonden
 
Dsc_2096
Constantin Macherel en Peter Francois.
 

De Zwitserse cellist Constantin Macherel studeerde bij Ivan Monighetti en Raphael Walfisch. Hij wordt intussen internationaal gewaardeerd als solist en componist. Op zijn 28ste bracht Constantin zijn debuut-cd uit bij het Zwitserse label Claves Records. Voor die cd ‘Virtuoso Music for Cello’ koos hij muziek van Auguste Franchomme, Luigi Boccherini, Gioaccino Rossini en Servais. Servais’ Souvenir de Spa vindt hij een aartsmoeilijk maar prachtig stuk, en Servais een genereuze componist. 

Met steun van de Zwitserse regering kwam Constantin naar België om zijn cd voor te stellen. Hij gaf twee zeer geslaagde concerten in Gent (24 januari) en in Servais’ thuisstad Halle (26 januari). Telkens werd hij begeleid door de beloftevolle musici van het Belgische Sonoro Quartet. Op 29 en 30 januari hernemen ze het programma in Lausanne, thuisbasis van Constantin.

De cd ‘Virtuoso Music for Cello’ kreeg internationaal al lovende kritieken, onder meer in het gerenommeerde tijdschrift ‘Diapason’. De cd is onder meer verkrijgbaar via de vzw Servais (www.servais-vzw.org).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 27 feb 2020
Roger Swalens | 24 feb 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 23 feb 2020
Roger Swalens | 22 feb 2020
Roger Swalens | 21 feb 2020
Roger Swalens | 18 feb 2020

archief