HALLE - Bewonerskaart gaat digitaal

HALLE - Bewonerskaart gaat digitaal

Schermhalle
Ingezonden Intouch Solutions©
 

 

In  Halle is de papieren bewonerskaart bijna verleden tijd. De stad introduceert een digitale parkeervergunning die gekoppeld is aan de nummerplaat van het voertuig. Zo kunnen politieagenten controleren of de bewoner al dan niet over een geldige vergunning beschikt. Wie nu nog een papieren kaart heeft, moet wel wachten tot die vervalt, om digitaal te kunnen gaan.

 Dankzij de digitale bewonerskaart hoeven bewoners sinds november 2019 geen papieren bewonerskaart meer achter de voorruit van hun voertuig te plaatsen.

 Per woonplaats wordt in Halle één gratis digitale bewonerskaart uitgegeven met een gelldigheidsduur van 24 maanden. Een tweede of derde bewonerskaart kan tegen een betaling van 50 euro per jaar aangekocht worden. De geldigheidsduur van een parkeervergunning is dan 1 jaar. Een bewonerskaart  kan online en in real-time door de burger via een e-loket verlengd worden. Bovendien wordt de burger er aan herinnerd via mail als je bewonerskaart gaat vervallen.

Ook voor het stadspersoneel was het administratief beheer van meer dan 2300 bewonerskaarten samen met het bedienen van een burgerloket een tijdsintensieve dagtaak. Mobiliteitsinnovator InTouch hielp Stad Halle met het opzetten van een intuïtief e-loket waar de Hallenaar van thuis uit al zijn parkeerproducten kan raadplegen en in real-time wijzigen, bijvoorbeeld om een tijdelijke nummerplaat van een vervangwagen aan te melden.

 “Het gaat vlot, de mensen moeten niet meer wachten en een tevreden burger motiveert ons om hen nog beter te bedienen.”- Melissa Vandenborre, projectleider digitale bewonerskaarten  -

 Wie de gegevens van een bewonerskaart wil wijzigen, de kaart wil vernieuwen en/of een nieuwe digitale parkeervergunning wil aanvragen, kan hiervoor bij het e-loket van InTouch (www.halle.intouch.be/eloket) terecht. Met de E-ID kaartlezer kan de Hallenaar vanaf nu op elk tijdstip een vergunning aanvragen, wijzigen of verlengen. De info naar de webshop voor parkeervergunningen vind je op www.halle.be/bewonerskaart.

InTouch Solutions nv zorgt voor “de mooiste stad met minder gedoe”. Dat doet de Belgische software scale-up vanuit de incubator Droneport in Sint-Truiden reeds voor 31 steden en gemeenten. De focus ligt op het ontzorgen van burgers en stadsmedewerkers

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 27 feb 2020
Roger Swalens | 24 feb 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 23 feb 2020
Roger Swalens | 22 feb 2020
Roger Swalens | 21 feb 2020
Roger Swalens | 18 feb 2020

archief