HALLE - Historisch Stadhuis nog een tijd in de steigers

HALLE - Historisch Stadhuis nog een tijd in de steigers

Img_0479
Buitenzijde Historisch Stadhuis: nog werk aan de winkel begin februari 2020 ©Roger Swalens
 
Kant_basiliek
Aan de zijgevel kant Basiliekstraat hangen nog zeilen...
 

Op de jongste gemeenteraad van Halle vroeg raadslid Yves Demanet (Halle 2019) naar een stand van zaken vande restauratie van het historisch stadhuis op de Grote Markt en het Possozplein.

Ziehier zijn bekommernis: "De steigers van het historisch stadhuis werden midden deze maand langs de voorzijde verwijderd. Wat is de verdere planning inzake de verwijdering van de steigers langs beide zijkanten en de achterzijde? Worden die apart verwijderd bij beëindiging van de betrokken werken langs één van die drie zijden? Of is het zo dat inzake bijvoorbeeld stabiliteit de steigers alleen maar langs de 3 zijden tesamen kunnen verwijderd worden? Worden ze in dat geval verwijderd bij de beëindiging van de buitenwerken of dient ook alle binnenwerk beëindigd te zijn?

 

Schepen van patrimonium Pieter Busselot (CD&V) antwoordde: “De stellingen aan de voorzijde zijn volledig verwijderd.  De stellingen aan de zijkanten en de achterzijde worden verwijderd na de laatste rondgang, waarbij we de volledige zijgevels verder inspecteren met oog op de oplevering. Dit zal gebeuren midden februari. Aan de achterzijde zal een deel van de stelling blijven staan om de mogelijkheid van toegang op de verdiepen te behouden: momenteel zie je reeds de tijdelijke dichtingen die hiertoe werden gemaakt.

 Het overgrote deel van de stellingen zal dus worden gedemonteerd na oplevering van het exterieur, en staat los van de afwerking van het interieur.


Demanet vroeg ook hoe het zit met het archeologisch onderzoek: "Wanneer start het archeologisch onderzoek op het plein achter het historisch stadhuis? Hoeveel tijd is er ingepland voor dit onderzoek?"

 Schepen van patrimonium Pieter Busselot (CD&V): “Een exacte timing voor het archeologisch vooronderzoek kunnen we momenteel nog niet geven. Volgens de planning zal dit pas in het begin van het najaar 2020 zijn. Tijdens dit onderzoek wordt de site enkel planmatig en theoretisch onderzocht. De eigenlijke destructieve ‘fysieke’ onderzoeken kunnen pas hierna uitgevoerd worden. Hiervoor moet uiteraard de site volledig beschikbaar zijn en mag ze niet belast zijn met werfcontainers of materiaal. “

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2020
Roger Swalens
Roger Swalens©
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 27 feb 2020
Roger Swalens | 24 feb 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 23 feb 2020
Roger Swalens | 22 feb 2020
Roger Swalens | 21 feb 2020
Roger Swalens | 18 feb 2020

archief