Opgewekt Pajottenland. deed drie succesvolle acties naar aanleiding van Grey Day

Opgewekt Pajottenland. deed drie succesvolle acties naar aanleiding van Grey Day

Grey_day_halle
Ingezonden © Opgewekt Pajottenland
 
Grey_day_halle_ok
 
Grey_day-imi
 

deden we drie succesvolle acties naar aanleiding van Grey Day. Op het Stationsplein van Halle, aan het IMI in Ledeberg (Roosdaal) en op de boerenmarkt van Gooik deelden we koffie en chocolademelk uit aan voorbijgangers. Op die manier ‘vierden’ we Grey Day in het Pajottenland, de dag dat de groene energie voor dit jaar opgebruikt is. Deze onfortuinlijke feestdag, in het leven geroepen door Canvas, viel vorig jaar op 4 februari en schuift dit jaar amper één dag op naar 5 februari. Ver weg van onze doelstelling om 30% hernieuwbare energie te realiseren in 2020. België bengelt aan de staart van Europa. Enkel Luxemburg, Malta en Nederland doen het nog slechter. Zweden is dan weer de beste leerling van de klas. Daar valt Grey Day op 12 juli. 

 

Om Grey Day onder de aandacht te brengen in het Pajottenland, deelden we - als strategisch project Opgewekt Pajottenland – warme dranken en een leuk gadget met een 3D-beeld van het Pajotse landschap van de toekomst uit. Bovendien gaven we tips om energie te besparen, want het besparen van energie is een belangrijke voorwaarde om onze klimaatdoelstelling te realiseren. Daarnaast hadden we ook lesmateriaal uitgewerkt dat we bezorgd hebben aan alle lagere en middelbare scholen uit het Pajottenland en de Zennevallei. Heel wat leerlingen van het IMI lieten ons weten dat ze in de klas dan ook gewerkt hebben met dit didactisch materiaal. 

Iedereen kon ook zijn of haar kennis over (hernieuwbare) energie testen aan de hand van een korte quiz. Op het einde van de dag zagen we al heel wat goede antwoorden binnenkomen. 

 

Op onze vraag wat Grey Day is, kregen we heel wat uiteenlopende antwoorden. De link naar hernieuwbare energie werd nog onvoldoende gelegd en wij willen de noodzaak om in te zetten op groene energie met onze actie nog meer onder de aandacht brengen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 feb 2020
Marc Sluys
Ingezonden © Opgewekt Pajottenland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 17 jan 2021
Roger Swalens | 17 jan 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 15 jan 2021
Marc Sluys | 15 jan 2021
Sam Herremans | 11 jan 2021

archief