HALLE - Herdenking slachtoffers treinramp 10 jaar geleden

C21

HALLE - Herdenking slachtoffers treinramp 10 jaar geleden

1024px-monument-hommage-buizingen-12fev2011
Monument Herdenking Treinramp (©Wikicommons)
 

Ter nagedachtenis van de slachtoffers van de treinramp van Buizingen 10 jaar geleden worden op zaterdag 15 februari bloemen neergelegd aan de gedenksteen, dicht bij de plaats van het drama.

 

 De treinramp in Buizingen vond plaats op 15 februari 2010. Die dag zijn in Buizingen 19 mensen om het leven gekomen. Vele anderen raakten gewond of hielden er een psychologisch trauma aan over.

Uit eerbied voor de slachtoffers en hun familie, herdenken Lodewijk De Witte, gouverneur van Vlaams-Brabant, Tommy Leclercq, gouverneur van Henegouwen, en Marc Snoeck, burgemeester van Halle, deze droevige gebeurtenis door bloemen neer te leggen aan de gedenksteen op het gemeenteplein van Buizingen.

 De initiatiefnemers willen dit doen in aanwezigheid van de families en vrienden van de betrokkenen en de leden van de hulpdiensten, FOD Volksgezondheid, NMBS en Infrabel die ter plaatse meegeholpen hebben.

 Deze sobere herdenking zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 15 februari, precies tien jaar na de droevige feiten. De bloemneerlegging aan de gedenksteen is voorzien om 11.15 uur. De bloemneerlegging wordt muzikaal omlijst.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief